Στη  μελέτη επισκευή και αποκατάσταση του Ελληνομουσείου Ρήγα Φεραίου στη Ζαγορά προχωρά ο δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου με απευθείας ανάθεση. Την απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή και αναμένεται να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο.
Σημειώνεται ότι ο δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου είχε απευθυνθεί στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου για την εκπόνηση της μελέτης, όμως δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν λόγω φόρτου εργασίας. Γι αυτό το λόγο αποφάσισε να απευθυνθεί σε ιδιώτη μελετητή. Ειδικότερα εγκρίθηκαν με απευθείας αναθέσεις, η στατική μελέτη επισκευής κι αποκατάστασης του μουσείου προϋπολογισμού 5.473,50 ευρώ, η αρχιτεκτονική μελέτη προϋπολογισμού 11.377,50 ευρώ, η ειδική αρχιτεκτονική μελέτη προϋπολογισμού 5.473,50 ευρώ και η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη προϋπολογισμού 4.305 ευρώ.

Το «Σχολείο του Ρήγα».
Πρόκειται για διώροφο κτίριο κατασκευής 1702 ή 1712. Ως Ελληνοµουσείο της Ζαγοράς άρχισε να λειτουργεί περί τα 1777 µε την χρηµατοδότηση του Ιωάννη Πρίγκου και τη µέριµνα του Πατριάρχη Καλλίνικου Γ’. Παράλληλα µε τη σχολή εκεί λειτούργησε και η ξακουστή βιβλιοθήκη της Ζαγοράς. Το Ελληνοµουσείο Ζαγοράς αποτέλεσε ένα εκπαιδευτικό φορέα παροχή υψηλής εκπαίδευσης στο οποίο µαθήτευσαν εκτός από τον Ρήγα και άλλες σπουδαίες προσωπικότητες όπως οι λόγιοι Άνθιµος Γαζής και Γρηγόριος Κωνσταντάς. Ο φορέας του κτιρίου αποτελείτε από φέρουσα τοιχοποιία από αργούς λίθους, (κατακόρυφα φέροντα στοιχεία), και ξύλινα πατώµατα από ξύλινες πατοδοκούς και σανίδωµα. Τα ανοίγµατα του κτιρίου είναι παραδοσιακά ξύλινα καρφωτά ενώ η παραδοσιακή του στέγη είναι ξύλινη αυτοφερόµενη µε επικάλυψη από σχιστόπλακες Πηλίου. Το κτίριο αποτελεί δείγµα της Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής και οικοδοµίας ιδιαίτερης πολιτιστικής σηµασίας.