Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Την κατασκευή παιδικής χαράς ζητούν οι κάτοικοι στις εργατικές κατοικίες του Φυτόκου, Βόλου

 Τοπικά

Την κατασκευή παιδικής χαράς ζητούν οι κάτοικοι στις εργατικές κατοικίες του Φυτόκου

Στην περιοχή των εργατικών διαμένουν περισσότερες από πενήντα οικογένειες αλλά και πολλά παιδιά. Συγκεκριμένα στην περιοχή διαμένουν περισσότερα από 25 παιδιά, ηλικίας από μηνών έως και 15 ετών. Ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται όταν οι κάτοικοι φιλοξενούν τα εγγόνια τους ή τους φίλους των παιδιών τους. «Όταν παίζουν τα παιδιά, οι μαμάδες πρέπει να είναι έξω για να ελέγχουν, μήπως περάσουν αυτοκίνητα ή μηχανές» δήλωσε στη «Θ» η κ. Κατερίνα, γιαγιά, που διαμένει εκεί.

Στην περιοχή υπάρχει τόσος χώρος αλλά δυστυχώς καμία παιδική χαρά. Όπως αναφέρουν, τα παιδιά δεν έχουν πού να παίξουν, με αποτέλεσμα να παίζουν στον πεζόδρομο με τα πατίνια και τα ποδήλατα προκαλώντας την ανησυχία των γονέων τους καθώς υπάρχει κίνδυνος διέλευσης αυτοκινήτων ή δίκυκλων.
Επειδή στην περιοχή δεν υπάρχει παιδική χαρά ή κάποιος χώρος περιφραγμένος για να παίζουν τα παιδιά χωρίς κίνδυνο, πολλές μαμάδες ή γιαγιάδες αναγκάζονται να περάσουν τον περιφερειακό δρόμο μαζί με τα μικρά τους για να φτάσουν στο κοντινότερο ελεύθερο πάρκο που έχει η περιοχή με κούνιες και τσουλήθρες, το οποίο βρίσκεται στο Ελικοδρόμιο.
Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, η περιοχή τους διαθέτει πολλούς ελεύθερους χώρους οι οποίοι όμως παραμένουν για καιρό αναξιοποίητοι και αντί για παιδικές φωνές «γεμίζουν» μόνο με ξερόχορτα. Ζητούν έτσι από τον Δήμο Βόλου να κατασκευάσει στην περιοχή τους μία παιδική χαρά, όπως έχει κάνει αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της πόλης. Όπως υπογραμμίζουν, ένας διαμορφωμένος χώρος θα μπορέσει να αποτελέσει ένα σημείο και για τους ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη από ένα παγκάκι, έναν ίσκιο…

Επισημαίνουν ακόμη ότι στην περιοχή υπάρχει μία αίθουσα η οποία χρησιμοποιείται μόνο για να αποθηκεύονται οι κάλπες των εκλογών μέχρι τις επόμενες εκλογές. Προτείνουν η αίθουσα να διαμορφωθεί καταλλήλως για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Πρόκειται για έναν χώρο, όπου τα παιδιά θα μπορούσαν να ζωγραφίσουν, να κάνουν θεατρικά και άλλες δραστηριότητες με ευθύνη των γονιών τους.
«Ελπίζω πως ο Δήμος δεν θα κάνει μόνο μια επίσκεψη, αλλά πολλά ωραία και αναγκαία πράγματα που θα δώσουν χαρά διαρκείας σε όλους, μικρούς και μεγάλους» σχολίασε η κ. Κατερίνα.

***

ΠΗΓΗ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ

***






2 σχόλια:

Αστοριανή είπε...

Δώστε στα ΠΑΙΔΙΑ
ότι τους στέρησε η ΕΠΙΔΗΜΙΑ!!! (...και που δεν ξέρει κανένας για πόσο ακόμη... και με πόσες ψυχές τραυματισμένες!)

ΔΕΝ φταίνε σε τίποτα αυτά!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ τα παιδιά!


ΑΓΑΝΤΑ! Μπορείτε!

"Αστοριανή"
Νέα Υόρκη

Κυκλαμίνα είπε...

Η γειτονιά μας ήταν στερημένη και πριν την επιδημία, Γιώτα μου! Τώρα ένας λόγος παραπάνω! Άλλωστε, υπάρχουν τόσα προγράμματα και οικονομικά κονδύλια για παιδιά!
Είθε να κάνουν κάτι, τώρα το καλοκαίρι!
Σ' ευχαριστούμε που μας σκέφτεσαι κι εμάς!
Θα τα πούμε, προσεχώς!
Φιλιά σε όλους σας!