Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "60"Ώρα
Παρασκευή, 8 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ. - 09 Ιουλίου στις 12:00 π.μ.

Τοποθεσία
Κιν/θέατρο "ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ" Βόλος

Δημιουργήθηκε από:

Περισσότερες πληροφορίες
Η Πειραματική Σκηνή Ν. Ιωνίας Βόλου κλείνει με επιτυχία τον κύκλο των παραστάσεων του έργου «60» του Βολιώτη συγγραφέα Ευάγγελου Κάβουρα που παρουσιάζεται από τους ηθοποιούς του τμήματος των «Βιωματικών σεμιναρίων», στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» με δύο τελευταίες παραστάσεις, το Σάββατο 7 Μαΐου και την Κυριακή 8 Μαΐου στις 9.00 μ. μ.

60 λεπτά. Και το μέλλον είναι ήδη εδώ. Μαζί του μια ομάδα επιστημόνων και το πείραμά της. Νευρο...γένεση, κρυογενετική, ανάσυρση της άδηλης μνήμης. Μπορεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος να αναγεννά τα κύτταρά του;
60 λεπτά. Και το τέλος του κόσμου φθάνει. Μες στο ασανσέρ εγκλωβίζονται άνθρωποι, ιστορίες, συναισθήματα. Δεν είναι αυτοί που αρχικά δείχνουν. Δε γνωρίζουν ολόκληρη την αλήθεια. Μόνον ένας από αυτούς τη γνωρίζει. Ποιος τους συγκέντρωσε σε αυτό το κρεσέντο παραλογισμού και γιατί;
60 λεπτά. Η μάνα απέμεινε με την κούκλα της κόρης που έχασε στον πόλεμο.
50 λεπτά. Ο αιμοσταγής μισθοφόρος υποδέχεται τις Ερινύες που λαχάνιασαν να τρέχουν ξοπίσω του.
40 λεπτά. Η αποτυχημένη αυτόχειρ σπεύδει να γευτεί την τελευταία εικόνα ενός κόσμου που τελειώνει.
30 λεπτά. Ο Ρωμαίος, που δεν ακολούθησε την Ιουλιέττα του στο θάνατο, ετοιμάζεται να κοιμηθεί πλάι της.
20 λεπτά. Η φιλοσοφούσα τρελή ακροβατεί στο νήμα της αλήθειας που τους συνδέει όλους μεταξύ τους.
10 λεπτά. Ένα φουτουριστικό πείραμα της ιατρικής και της ψυχολογίας ολοκληρώνεται. 0 λεπτά. Το πείραμα το ζούμε ήδη. Και είμαστε εμείς τα πειραματόζωα.


Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνα Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Ευάγγελος Κάβουρας, δραματουργική ανάλυση Συνοδή Φουκαλά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Αγγελική Νικολάου, Χαρούλα Νικολάου, Ελένη Μπακίρη, Αλκιβιάδης Μαρούγκας, Άννα Πατητή, Ευάγγελος Κάβουρας, Βαρβάρα Δεμίρη, Συνοδή Φουκαλά, Μαρίνα Σωτηρίου, Μελίνα Ζάχου.


Στο κινηματοθέατρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟ» (Κουμουνδούρου 1), σε συνεργασία με την
Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Οι άνεργοι με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας παρακολουθούν δωρεάν την παράσταση.

2 σχόλια:

Drmakspy είπε...

Με τον Άγγελο ετοιμάζουμε και το αφιέρωμα στον Pablo Neruda στην Παλιά Ηλεκτρική στις 18 Μαΐου. Πηγαίνετε να τον δείτε η δουλειά του είναι πολύ καλή... Εγώ αυτή την περίοδο τον γνωρίζω μέσα από την προετοιμασία μας... Ελάτε και σε εμάς... Κάτι θα κερδίσουμε όλοι μας από το πνεύμα ενός από τους σπουδαιότερους ποιητές του εικοστού αιώνα...

Κατερίνα Στα 'πα, de! είπε...

Πάντα και απ' όλες τις εκδηλώσεις Σπύρο μου, κερδίζεις κάτι.Ποτέ δεν φεύγεις ίδιος από κει.
Εύχομαι και σε σας τα καλύτερα! Θέλω να ρθω, μα ο Μάιος έχει για μένα ένα πρόγραμμα συνεχόμενων ταξιδιών και δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα ακόμα.
Αν είμαι εδώ και βέβαια θα έρθω!