Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Το παρόν της γειτονιάς μου, για την Γάζα ( Ενημερώθηκε περίπου 2 εβδομάδες πριν)

Το παρόν της γειτονιάς μου, για την Γάζα Ενημερώθηκε περίπου 2 εβδομάδες πριν





































  • Αρέσει σε εσάς, καθώς και στους Λυδία Βαρσαμίδου, Sofia Tsibouli, Vasilis Samaritakis A Full και σε 6 ακόμη.
  • Κατερίνα Δεστάπα Απλά είναι τα πράγματα! Κανείς δε θέλει τον πόλεμο, κανείς δε θέλει να χάνονται άδικα ψυχές και κυρίως παιδιών! Στις 8 άρχισα να χτυπάω πόρτα - πόρτα τα κουδούνια της γειτονιάς μου. Πολλοί έλειπαν σε διακοπές, άλλοι στις δουλειές τους. Είχα αγοράσει 100 κεράκια και 30 μπαλόνια. (Θαύμα που τα βρήκα! Άλλο κεφάλαιο!) Καλούσα και εξηγούσα τον κόσμο, "τι" και "γιατί" κάνω αυτή την κίνηση, απόψε, στην πλατεία. Ήρθαν 33 και 2 που δεν πρόλαβαν και ένα τηλεφωνικό, της κόρης μου. Περισσότερα θα γράψω μετά, αφού χαλαρώσω απ' το τρέξιμο κι αφού ο υπολογιστής μου διαβάσει και την άλλη κάρτα φωτογραφιών. Ίσως και τέτοιες πολύ αυθόρμητες και ανθρώπινες στιγμές, να μην τους πρέπουν αποδείξεις! Δε θα στεναχωρηθώ, αν δεν καταγράφηκαν ποτέ! Είδα, ένιωσα, πως ο κόσμος πονάει, τον πονάει η "υπόθεση" και δεν είναι αναίσθητος! Κατασυγκινημένη και ικανοποιημένη μαζί, τους ευχαριστώ όλους!!! Τα λέμε!
  • Κατερίνα Δεστάπα Κατερίνα Δεστάπαδημοσίευσε στοΒασίλης Σαμαριτάκης ηθοποιός
    Πριν από 48 δευτερόλεπτα
    Βασίλη, πόσους είπες να μαζέψω;3; Σου φτάνουν 33 και χωρίς προειδοποίηση; Για μία ώρα και 20 λεπτά, όμως! Τόσο κράτησε, δεν το είχα οργανώσει! Παραδίνω την σκυτάλη απ' την γειτονιά μου. Ήταν πολύ μεγάλο αυτό που έκανε απόψε!
  • Κατερίνα Δεστάπα ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ! "Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟΣ", λένε και οι δυο οι κάρτες μου! Επιμένουν! Ω! Θεέ! Έτσι έπρεπε να γίνει; ΔΕΚΤΟΝ!!!
  • Κατερίνα Δεστάπα Δημήτρη Γαρουφαλή, δεν σου εξήγησα καλά, πάω να ανάψω και εκ μέρους σου, ένα! Έτσι κι αλλιώς, η ολονυκτία μεταφέρθηκε στην σκάλα μου!
  • Κατερίνα Δεστάπα Τους κάλεσα όλους στις 9, για όσο μπορούν και θέλουν. Ήρθαν άνθρωποι που δεν το περίμενα, μαμάδες με 4 παιδιά και καρότσια, παππούδες με τα εγγόνια της, γυναίκα που άφησε βαριά ασθενή πίσω της, τι να λέω; Αυτά τα ζεις, δεν τα εξηγείς, ούτε και χρειάζονται αποδείξεις! (Με πιστεύετε, ελπίζω!).
  • Κατερίνα Δεστάπα Ποιος θα μου εξηγήσει αν διαγράφηκε η πρώτη κάρτα που άδειασα, επειδή άδειασα και την β κάρτα στον ίδιο φάκελο με το ίδιο όνομα; Αυτό, είναι! Δεν προστέθηκαν, απλά, σβήστηκαν οι πρώτες! Χαλάλι! Μένουν οι αναμνήσεις! Έτσι κι αλλιώς, δεν υπήρχαν πρόσωπα! Κεράκια, τριαντάφυλλα, μπαλόνια, μηνύματα, χέρια, πόδια και δακρυσμένες ψυχές! Ότι χρειάζονταν πραγματικά, όλες οι αδικοχαμένες ψυχούλες!
  • Κατερίνα Δεστάπα Πήγα ξανά. Φωτογράφησα τα τριαντάφυλλα που μετέφερα στο προσκυνητάρι του κήπου,
  • Κατερίνα Δεστάπα την τώρα άδεια και σιωπηλή πλατεία μας,
  • Κατερίνα Δεστάπα την σκάλα που δέχτηκε τις εξωτερικές και εσωτερικές προσευχές μας,
  • Κατερίνα Δεστάπα Ναι, τώρα, χαλαρώνω και ξέρω... πως όλες οι χαμένες ψυχές, δέχτηκαν τις σκέψεις μας, και έγιναν όλα, ακριβώς, όπως έπρεπε! Ακόμα και να χαθούν οι αναμνήσεις μιας γειτονιάς 35 σπιτιών (10 ή 12 ήταν κλειστά) που στην ουσία, δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας, ούτε μπορούμε να είμαστε φίλοι. Άνθρωποι όμως και ενωμένοι, μπορούμε! Παραδίνω σκυτάλη τώρα, σε άλλους ανθρώπους, σε άλλες γειτονιές και πόλεις. Τόσο μπορούσα για σήμερα.
  • Κατερίνα Δεστάπα Λαμπρινή μου, κάτσε να πάω να κάνω ένα μπάνιο να συνέλθω! Θόλωσα πολύ απόψε! Θαύμα στο θαύμα, μακάρι να γίνει το μεγάλο ΘΑΥΜΑ, να γίνει ΕΙΡΗΝΗ εκεί και σε όλον τον κόσμο! Ο Άγιος Εφραίμ, με τρέλανε σήμερα! Πάνω που του είπα "Ευχαριστώ" για όλα, ακόμα και για τα εμπόδια, νά 'σου και η κάρτα με τις φωτογραφίες, που είχα αφήσει βιαστικά πάνω στο τραπέζι και μετά μπερδεύτηκα με τις άλλες!... Ιστορία, άσε! Αλλού είναι το θέμα!
  • Lamprini Tisolmi οκ..μπορω να κοινοποιησω την φωτο με τα λόγια.. ??? Κατερίνα
  • Κατερίνα Δεστάπα Υγ. Δεν ήταν μόνο 33! Οι γονείς δεν κατάλαβαν και δεν άναψαν κεράκια και για τα παιδάκια τους που ήταν εκεί! Είπα, κι εγώ! Τα παιδάκια έπαιζαν με τα μπαλόνια, τα έσπαγαν, κάποια τα πήραν μαζί τους!
  • Κατερίνα Δεστάπα Υγ2. Δε λέει! Όταν χαλαρώσω θα γράψω ένα σωστό κείμενο! Συγγνώμη που σας ζάλισα, ΑΛΛΑ, δεν το κάνω για να φανώ! Το κάνω γιατί του "πρέπει" και "του αξίζει" του θέματος... Η δύναμη της γειτονιάς, της μαμάς, της γιαγιάς, της μαμάς, του μπαμπά, του παππού, του νεαρού και της νεαράς που λένε "ΝΑΙ" σε ένα αυθόρμητο κάλεσμα, ΤΟΤΕ, σίγουρα λένε: "ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ!"
  • Κατερίνα Δεστάπα Εννοείται, Λαμπρινή μου! Τώρα το είδα το σχόλιο! (Πεθαίνω για ένα ποτήρι νερό, ένα μπάνιο και χίλιες ανάσες, φυσιολογικές!)
  • Κατερίνα Δεστάπα Κατερίνα Δεστάπα
    πριν από 2 λεπτά
    Εννοείται πως, δεν είδα σήμερα ειδήσεις! Με ενημέρωσαν, να μην μάθω λεπτομέρειες! Αντέχω; Δεν ξέρω. ΣΤΟΠ!
  • Lamprini Tisolmi οκ... μερσι... καλή επιτυχια, αγωνιστρια της γειτονειάς σου... !!! και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!! Κατερίνα
  • Κατερίνα Δεστάπα Όταν πρωτοήρθαμε σ' αυτή την γειτονιά Λαμπρινή, το 1991, τους μάζεψα και κάναμε σύλλογο. Βγήκα πρόεδρος παμψηφεί, μα έδωσα την θέση μου στον δεύτερο και έγινα ταμίας, για πολλά χρόνια. Μετά, διαλυθήκαμε.... Ποτέ δεν είναι αργά, ίσως από Σεπτέμβρη, όπως τους είπα απόψε. Τότε ήμουνα 31 και τώρα 54, με πολλά προβλήματα, κ.λ.π. Φιλιά! Εκείνο το ποτήρι νερό και τα υπόλοιπα... τόσο κοντά! Δε θέλω να σκεφτώ πόσο απαγορευμένα είναι για κει!
  • Lamprini Tisolmi μάκια... είσαι απίθανη... καλό βραδυ.. !! εύχομαι τα καλύτερα... Κατερίνα
  • Κατερίνα Δεστάπα Όχι και αγωνίστρια, (βρε-φιλικότατον), Λαμπρινή! Τί να πουν τότε, εκείνοι που τους έφαγαν οι δρόμοι; Απλά, ήταν η στιγμή μου!
  • Κατερίνα Δεστάπα Άναψα άλλα 9 κεράκια, έξω στον δίσκο της σκάλας, πια. Το ένα είναι για τον Γιώργη που Έφυγε απρόσμενα χθες και δεν είχα χρόνο για να το σκεφτώ πολύ... γιατί έπρεπε να βγάλω τις υποχρεώσεις της μέρας μου στον σωστό χρόνο. Τα άλλα 8 είναι για την Ν, την Μ, την Τ, τον Τ, την Α, τον Α, τον Γ, την Κ, πιο κοντινοί μου γείτονες και περισσότερο φίλοι, οι οποίοι, οι 4 έλειπαν και οι 4 δεν μπορούσαν να έρθουν την συγκεκριμένη ώρα. (Εννοείται πως τους υπολογίζω σαν σπίτι και όχι ως άτομα). Τώρα ξέρω, πως, Αν ήταν άλλη στιγμή, δε θα μου έφταναν τα 100 κεράκια, ούτε και τα μπαλόνια! Αυτά και να φύγω απ' την δική μου αστραπιαία κίνηση και να πάω να μάθω τα νέα του Βασίλης Σαμαριτάκης ηθοποιός
  • Sofia Tsibouli Υποκλίνομαι μπροστά το μεγαλείο της ψυχής σου.Είμαι πολύ "λίγη" για να γράψω οτιδήποτε άλλο.
  • Katerina Noima Δεν το είχα δει, κι αυτό, κορίτσι! Υπερβάλλεις, αλλά δέχομαι την ειλικρινή στιγμή της συγκίνησής σου, Σοφία μου! Το λίγο είναι πολύ! Σ΄ευχαριστώ!

7 σχόλια:

Αστοριανή είπε...

...όταν έχεις μεγάλη καρδιά...
τα μάτια δεν βλέπουν από το δάκρυ.

Να είσαι πάντα καλά,
Υιώτα και Δημήτρης, που σε συγχαίρει.
Φιλιά κι αγάπη.

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Όλος ο κόσμος, να είναι καλά, Γιώτα μου!
Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα σε σένα και στον μικρό!
Φιλιά κι αγάπη, ευχές για υγεία σε όλους σας!
Ένα έξτρα φιλί στον Δημήτρη!

Αστοριανή είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Περαστικά σου κι εσένα.

Φιλιά κι από τον μικρό εγγονό μας,
Υιώτα, ΝΥ

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Γιώτα μου, δεν "έκατσε" τηλέφωνο σήμερα!
Η αγάπη όμως, μένει! Ναι;
Δεν είναι τυχαίο αυτό που έγραψα στο Φεις:

Κατερίνα Δεστάπα
πριν από 57 λεπτά από YouTube

...Κάποτε, παραμονή κάθε γιορτής, κρατούσα σημειώσεις από τηλέφωνα, να μην ξεχάσω, μη μού θυμώσουν, μη με παρεξηγήσουν...
Τα τελευταία χρόνια δεν τα πάω καλά με το τηλέφωνο. Δεν προλαβαίνω κιόλας. Προσπαθώ να εξηγήσω στους γνωστούς και στους φίλους, πως ένα τηλέφωνο δεν είναι απόδειξη αγάπης, και άλλα πολλά. Κάποιοι με καταλαβαίνουν κι αυτό με χαλαρώνει λιγάκι...
Χρόνια Πολλά, με Υγεία και Ευτυχία, λοιπόν και πάλι, σε όλους και όλες κι ας μην τα είπα ιδιαιτέρως! Όλα εννοούνται! (Είναι θέμα βάσης! Τα ξαναείπαμε! Αν είναι γερές, κανένας δεν παρεξηγεί, κανέναν!)
Δείτε το βίντεο
ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΤΕΡΖΗΣ-ΓΛΥΚΕΡΙΑ
www.youtube.com

Μου αρέσει!Μου αρέσει! · · Εγγραφείτε στο YouTube · Κοινοποιήστε

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Ευχαριστώ, αλλά δε βλέπω φως! Ο γιατρός είπε τα χέρια να τα χρησιμοποιώ μόνο για να τρώω, για να μη μου τα κρεμάσει καλοκαιριάτικα, αλλά δε ρώτησε και τι υποχρεώσεις έχω!
Ο Θεός, βοηθός!
Φιλάκια σε όλους και στην Όλγα!!! Όλα εννοούνται, πια!

Lamprini T. είπε...

Ειπα να μην σχολιασω... αλλα... μια που ειμαι στα σ χολια... ΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΠΩ... Καλη μου φιλη... εισαι ΥΠΕΡΟΧΗ!! Σε θαυμασα!!! ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ... ΦΙΛΗ ΜΟΥ!!! (Και...χρονια πολλα...λογω της Παναγιας μας...Μακαρι να εινα ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!!!)

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Χρόνια Πολλά, με Υγεία, Λαμπρινή μου!
θαυμάζεις πολύ εύκολα εσύ, δεν μετράει!!!
Κράτα λιγάκι θαυμασμό για πραγματικά άξια και δυνατά πράγματα, γιατί, αν ξεμείνεις εσύ, αλίμονό μας!
Φιλιά και καλές διακοπές!
Συγχαρητήρια που είσαι και ΚΑΛΗ μαθήτρια!
Με το ΚΑΛΟ στο δεύτερο έτος του πτυχίου των ονείρων σου!