Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Επιστημονικές ανακοινώσεις για τον ίλιγγο και τη βαρηκοία σε ενήλικες και παιδιά

***
Mια μικρή διακοπή από την αποχή του προφίλ για να ξαναπούμε αυτό που χρόνια λέμε. Από επίσημα ιατρικά χείλη, σε επίσημο ιατρικό συνέδριο πλέον. Η κώφωση έχει ήδη νικηθεί ως αναπηρία κι εμείς είμαστε οι τελευταίοι εκπρόσωποι, ο σπόρος που πεθαίνει διαρκώς.
------------------------------------------------------------------------------------
Όπως εξήγησε η ΩΡΛ του νοσοκομείου Ρεθύμνου και ταμίας της πανελλήνιας ιατρικής εταιρείας Ωτολογίας, Ακοολογίας, Νευροωτολογίας, Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, η βαρηκοΐα είναι μια φοβερά εξελίξιμη νόσος, όμως με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχουν ανακαλυφθεί τα κοχλιακά εμφυτεύματα και η κώφωση δεν υφίσταται πια σαν αναπηρία. «Δεν υπάρχουν πια κωφοί, ανέφερε χαρακτηριστικά, αφού η διάγνωση και η εμφύτευση γίνεται και στα παιδιά έγκαιρα και το κόστος το καλύπτει το κράτος, δεδομένου ότι όλα γίνονται στις κρατικές δομές. Οπότε δεν υπάρχει πια παιδί που να καταδικάζεται να μην ακούει. Για μένα αυτό είναι ένας λόγος να δοθεί ένα νόμπελ ιατρικής».

***


RETHNEA.GR
Ένα εξειδικευμένο συνέδριο, που πραγματεύεται τις διαταραχές της ακοής και της ισορροπίας, δηλαδή, τον ίλιγγο και τη βαρηκοΐα, ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο Ρέθ
Σχόλια
  • Sofia Kolotourou Έτσι προχώρεσα στο σκοτεινό μονοπάτι
    κι έστριψα στο περβόλι μου κι έσκαψα κι έθαψα το καλάμι
    και πάλι ψιθύρισα· «Θα γίνει η ανάσταση μιαν αυγή,

    πως λάμπουν την άνοιξη τα δέντρα θα ροδαμίσει του όρθρου η μαρμαρυγή,
    θα ξαναγίνει το πέλαγο και πάλι το κύμα θα τινάξει την Αφροδίτη·
    είμαστε ο σπόρος που πεθαίνει». Και μπήκα στ’ αδειανό μου το σπίτι ---- ΣΕΦΕΡΗΣ
    3
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: