Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

SOS βραβείων "Μαρκατά" σε φοιτητές! Προλάβετε τη νέα προθεσμία για τις αιτήσεις σας!

 *

Παράταση προθεσμίας για την απονομή των βραβείων «Μαρκατά» σε φοιτητές

**

Παρατείνεται μέχρι 15 Νοεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από φοιτητές σχολών ή τμημάτων δημοσιογραφίας που κατάγονται από την περιοχή της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, για τα βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά».
Τα βραβεία, που είναι χρηματικά, απονέμονται κάθε χρόνο από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας σε αποφοίτους Λυκείων της Κεντρικής Ελλάδας, που πέτυχαν φέτος τις υψηλότερες θέσεις εισαγωγής σε πανεπιστημιακές δημοσιογραφικές σχολές.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6932-711895.

***

ΠΗΓΗ: https://magnesianews.gr/magnisia/paratasi-prothesmias-gia-tin-aponomi-ton-vraveion-markata-se-foitites-2.html?fbclid=IwAR3GxL9fLv4eStYbDmnuCudgt2iB_f11Q9OuROwKOQSzqBaH_5kVsxyW0uM

***


5 σχόλια:

Κυκλαμίνα είπε...

...Δε ξέρω γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον απ' τους φοιτητές. Ίσως και να μην ξέρουν πως υπάρχουν αυτά τα βραβεία. Στα περσινά, δεν υπήρχε συμμετοχή, ΚΡΙΜΑ! Ελπίζω να μη συμβεί και φέτος! Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, όσο κι αν είναι το χρηματικό ποσό, κάπου θα βοηθήσει τους φοιτητές και τους γονείς τους!

Αν γνωρίζατε την Μπίκα Μαρκατά, όπως εγώ, θα ξέρατε πόσο λάτρευε τα παιδιά, τον αδελφό της και τον πατέρα της! Άφησε αιώνιο μνημόσυνο, για νέους φοιτητές της δημοσιογραφίας, γιατί λάτρευε και την δημοσιογραφία και τα παιδιά και τ' αστέρια...

ΑΘΑΝΑΤΗ Μπίκα, Μαρίνο και Ιωάννη!...

***

Αστοριανή είπε...

Μ' εκπληξη διάβασα τα ανωτέρω!

Μήπως

δεν γίνται σωστή ανακοίνωση?

Όποιο κι αν είναι το ποσό επιβράβευσης

πάντα τιμητικό,
πάντα βοηθεια, τόσο απαραίτητη στους καιρούς μας.

Εύχομαι να βρεθεί λύση!

Πάντα μαζί σας

Αστοριανή

ΝΥ

Κυκλαμίνα είπε...

Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας: Δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά»
24 Ιανουαρίου 2022


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας ανακοινώνει, ότι δεν θα απονείμει τα φετινά (2021) βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά», σε τρεις αποφοίτους Λυκείου της Κεντρικής Ελλάδας, που πέτυχαν τις υψηλότερες θέσεις εισαγωγής σε πανεπιστημιακές δημοσιογραφικές σχολές, καθώς δεν υπήρξε κανέναν ενδιαφέρον.

Ως εκ τούτου, τα ποσά της υποτροφίας που είχαν προβλεφθεί να απονεμηθούν σε αποφοίτους Λυκείων της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας που πέτυχαν σε πανεπιστημιακές σχολές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μεταφέρονται για το έτος που διανύουμε (απόφοιτοι 2022).

ΠΗΓΗ: https://www.thenewspaper.gr/2022/01/24/enosi-syntakton-thessalias-den-ypirxe/

Κυκλαμίνα είπε...

Πριν σου απαντήσω Γιώτα μου, έφερα και την είδηση για περσινά.
Τι να σου πω; Οι ανακοινώσεις φαντάζομαι, γίνονται μόνο απ' τις εφημερίδες και τα παιδιά δεν τις διαβάζουν. Πιστεύω πως η ενημέρωση έπρεπε να γίνεται απ' τα ίδια τα Σχολεία, ώστε να είναι κι ένα κίνητρο για περισσότερο διάβασμα.
Ωστόσο, αυτές τις μέρες, προβληματίστηκα πολύ. Μέχρι που και αναρωτήθηκα γιατί οι ευεργέτες βάζουν τον όρο αριστεύσαντες. Ίσως να είναι και λίγο άδικο. Οι περισσότεροι αριστεύσαντες δεν έχουν μόνο πολύ ευφυία, αλλά και πλούσιο πορτοφόλι γονιών, που πληρώνουν φροντιστήρια.
Τα πιο αδύναμα παιδιά τα έχουν ανάγκη.
Στο χωριό μου υπάρχουν πολλές υποτροφίες μαθητών που δεν ήξερα και τώρα στα γεράματα τα έμαθα, ότι ο Τάδε, η η Τάδε, σπούδασε με υποτροφία.
ΚΙ εγώ εύχομαι το καλύτερο για όλα τα παιδιά του κόσμου!
Φιλώ σε! Τα λέμε!

Κυκλαμίνα είπε...

Απονεμήθηκαν φέτος τα βραβεία Μαρκατά
ΠΗΓΗ: https://magnesianews.gr/volos/aponemithikan-ta-vraveia-markata.html

Στην απονομή των βραβείων «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά» για το έτος 2022 προχώρησε η διοίκηση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, στα γραφεία της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, στον Βόλο και τα βραβεία δόθηκαν σε δύο απόφοιτους Λυκείων της Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας που πέτυχαν σε πανεπιστημιακές σχολές δημοσιογραφίας.


Συγκεκριμένα, φέτος βραβεύθηκαν οι φοιτητές Θάνος Ρουσόπουλος, απόφοιτος του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου, που εισήχθη 2ος στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών και η Άννα Πέρα, απόφοιτος του 4ου Ημερησίου Γενικού Λυκείου Βόλου, που εισήχθη 11η στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στους δύο πρωτοετείς φοιτητές, εκτός από το σχετικό έπαινο, το βραβείο αντιστοιχούσε και σε χρηματικό ποσό.

Την απονομή των βραβείων έκαναν ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος και της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Γιώργος Τσιγκλιφύσης και ο αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Γιάννης Σιούλας.

Η απονομή των βραβείων Μαρκατά είναι ένα θεσμός που υλοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και αφορά αποφοίτους Λυκείων της Κεντρικής Ελλάδας, που επιτυγχάνουν τις υψηλότερες θέσεις εισαγωγής σε πανεπιστημιακές δημοσιογραφικές σχολές.