Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο Νάνος Βαλαωρίτης "έγραψε"!

πηγή
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αποκάλυψη Βαλαωρίτη: Εστειλα την επιστολή σε πρωθυπουργό και ΝΔ εδώ και εβδομάδες. Δεν πήρα καμία απάντηση

Αποκάλυψη Βαλαωρίτη: Εστειλα την επιστολή σε πρωθυπουργό και ΝΔ εδώ και εβδομάδες. Δεν πήρα καμία απάντηση

30.05.2013 08:39
Ο 92χρονος κορυφαίος ποιητής, χθες, στις 11.30 το πρωί έγραψε μια ακόμη σημαντική σελίδα στην ιστορία, αυτή τη φορά στην ιστορία της αντίδρασης και της ευθύνης των διανοούμενων. Ηταν η ώρα που κάθησε στον υπολογιστή του, μπήκε στην προσωπική του σελιδα στο facebook και ανήρτησε την προσωπική του επιστολή στον Πρωθυπουργό. Μια επιστολή που εδώ και εβδομαδες είχε στείλει στον πρωθυπουργό και στη Νέα Δημοκρατία χωρίς να πάρει ουδεμία απάντηση.
Οπως δήλωσε ο ίδιος ο ποιητής στον Γιώργο Παπαδάκη σήμερα το πρωί, η επιστολή εστάλη προσωπικά στον πρωθυπουργό αλλά και στη Νέα Δημοκρατία εβδομάδες πριν αλλά δεν πήρε καμία απάντηση. Απόλυτη σιωπή. Μέχρι που χθες την ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό... Και χρειάστηκε λιγότερη από μισή ώρα για να προκληθεί ένας χείμαρρος αναπαραγωγής της επιστολής, αλλά και σχολίων χιλιάδων πολιτών που αισθάνθηκαν όχι απλώς να συμφωνούν με τον Νάνο Βαλαωρίτη, αλλά και να βρίσκουν επιτέλους μια φωνή ισχυρή: Τη φωνή ενός διανοούμενου που μπορεί να ακουστεί πιο δυνατά από τις άλλες. Ο ποιητής, επικαλούμενος τη φιλία του με τον Οδυσσέα Ελύτη καθώς και τη συγγένεια του πρωθυπουργού με τον Ελύτη, δηλώνει εξαρχής πως παίρνει το θάρρος για να μιλήσει στον πρωθυπουργό για τη Χρυσή Αυγή, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη βία που απειλούν την Ελλάδα με διεθνή απομονωτισμό. Προφανώς ο ποιητής επικαλείται τον Ελύτη, εκμεταλλευόμενος και τις συχνές και πρόσφατες αναφορές του Αντώνη Σαμαρά σε στίχους του ποιητή. Η πρόκληση ήταν μεγάλη για τον Νάνο Βαλαωρίτη.
Σήμερα η Ελευθεροτυπία δημοσιεύει μια συζήτηση που έκανε χθες το μεσημέρι με τον ποιητή, την ώρα που ήδη είχε αρχίσει όλη η χώρα να μιλάει για την επιστολή του. Δεν διστάζει να ασκήσει κριτική στην πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης. «Είναι παθητική. Είναι δέκτες του Μνημονίου και δικαιολογούν τη στάση τους με την εντύπωση ότι έχουν το περίστροφο στον κρόταφο. Εχουμε χρεοκοπήσει αρκετές φορές, χωρίς να μας φερθούν με αυτό τον ανελέητο τρόπο οι δανειστές. Η στάση της Γερμανίας είναι εκδικητική», λέει στον δημοσιογράφο Βασίλη Καλαμαρά.
Αναφερόμενος στα ρατσιστικά ξεσπάσματα των Ελλήνων σημειώνει «Ο Ελληνας είναι τόσο ανασφαλής που δημιουργεί μια μαύρη τρύπα η οποία απορροφάει όλες τις εμπειρίες του. Ετσι μόνον μπορώ να εξηγήσω την ψήφιση μιας τέτοιας κίνησης (αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή) που έχει όλα τα χαρακτηριστικά κόμματος, το οποίο οδήγησε τη Γερμανία στην καταστροφή. Οι Ελληνες θέλουν να αντιδράσουν σε ένα αίσθημα κατωτερότητας, αυτό που διατύπωνε ο Φρόιντ ως ευνουχισμό για να δημιουργήσουν ένα υπερεγώ. Οτι κατά βάθος είμαστε μεγάλοι, σπουδαίοι και δυνατοί.»
Διαβάστε ΕΔΩ τη συγκλονιστική επιστολή του Νάνου Βαλαωρίτη στον πρωθυπουργό.


Πηγή: Αποκάλυψη Βαλαωρίτη: Εστειλα την επιστολή σε πρωθυπουργό και ΝΔ εδώ και εβδομάδες. Δεν πήρα καμία απάντηση | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/107943#ixzz2Un8csTYk

Δεν υπάρχουν σχόλια: