Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Βόλος από Επιτροπή ΑΓΩΝΑ Πολιτών Βόλου: Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι των Τεχνών, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού,

***
Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι των Τεχνών, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού,
όπως ήδη γνωρίζετε, ένα περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό έγκλημα συντελείται στην πόλη του Βόλου, όπου η τσιμεντοβιομηχανία, γαλλο- ελβετικών συμφερόντων, Lafarge Holcim εδώ και τέσσερα χρόνια καίει σκουπίδια που εισάγονται από την Ευρώπη και πρόσφατα από την Αφρική, μαζί με υπόλειμμα από τη χωματερή της Φυλής, στους εκατονταετείς κλιβάνους του εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από τα πρώτα σπίτια της πόλης. Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, έχοντας πραγματοποιήσει η ίδια μετρήσεις που δείχνουν μεγάλες υπερβάσεις σε τοξικά στοιχεία, έχει επισημάνει το πρόβλημα στις αρχές αλλά δυστυχώς έως σήμερα η πολιτεία συνεχίζει να συναινεί σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο υγείας και ανθρωπιστικής απαξίωσης, σε μια πόλη που σύμφωνα με την πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη βρίσκεται 4 φορές πάνω σε διαφορετικούς τύπους καρκίνου από τον Ελληνικό μέσο όρο.
Διαβάστε τα βασικά άρθρα που υπάρχουν στη σελίδα μας και στο blog μας και αν συμφωνείτε προσυπογράψτε την παρακάτω δήλωση:

"Εμείς οι άνθρωποι της Τέχνης, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού καταδικάζουμε τη μετατροπή της όμορφης πόλης του Βόλου σε αποτεφρωτήρα επικινδύνων αποβλήτων της Νότιας Ευρώπης. Η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-LAFARGE σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καίει σκουπίδια σε απόσταση 150 μέτρων από τα πρώτα σπίτια του Δήμου Βόλου. Συντασσόμαστε με τους πολίτες και με τον δίκαιο αγώνα τους. Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή διαπράττεται" ένα μέγιστο περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό έγκλημα στο οποίο εναντιωνόμαστε. Καταδικάζουμε επίσης τις συλλήψεις και τις διώξεις αθώων πολιτών που οι αγώνες τους έχουν ως μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της υγείας τους. Καλούμε την πολιτεία να σταματήσει άμεσα την καύση σκουπιδιών στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-LAFARGE πριν να είναι αργά για την υγεία των 150.000 κατοίκων του Δήμου Βόλου.
Είμαστε όλοι μαζί για το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής, την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό."
Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα
Παρακαλούμε αν συμφωνείτε αποστείλετε εσωτερικό μήνυμα στην Επιτροπή (Fb) ή στο mail της Επιτροπής epitropiagonavolou@gmail.com. Η επιστολή θα δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 με όσα ονόματα συγκεντρωθούν.
Σας ευχαριστούμε για την στήριξη εκ των προτέρων.


***

Δεν υπάρχουν σχόλια: