Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Αύριο η δίκη για τα επεισόδια στην ΑΓΕΤ τον Σεπτέμβριο του 2019 – Κάλεσμα συμπαράστασης στον Στέλιο Λημνιό

 ***

Εκδικάζεται αύριο η μήνυση της ΑΓΕΤ σε βάρος του μέλους της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Στέλιου Λημνιού, με αφορμή τα επεισόδια έξω από την τσιμεντοβιομηχανία τον Σεπτέμβριο του 2019. Με ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί τους πολίτες του Βόλου, να παρακολουθήσουν τη δίκη για να συμπαρασταθούν στον αγώνα της Επιτροπής Πολιτών, με την παρουσία τους στα δικαστήρια του Βόλου στη 1 το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής:

Μια λαϊκή παροιμία λέει: «Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Αυτό ισχύει για την ΑΓΕΤ, που καίει σκουπίδια και χαρίζει «καρκινογόνα αρώματα» στους πολίτες του Βόλου, ενισχύοντας μάλιστα, με τις ευλογίες βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, και Κέντρα Υγείας!

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 πλοίο γεμάτο με σκουπίδια από Ιταλία, ήρθε στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ για να τα ξεφορτώσει προς καύση. Οι πολίτες του Βόλου ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της Επιτροπής Πολιτών και συγκεντρώθηκαν, για μια ακόμα φορά, έξω από τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ για να διαμαρτυρηθούν, αναρτώντας και ένα πανό. Οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ, ασκώντας τα «αστυνομικά τους καθήκοντα», αποκαθήλωσαν το πανό το οποίο όμως αρνήθηκαν να δώσουν πίσω στην Επιτροπή. Τότε το μέλος της Επιτροπής Στέλιος Λημνιός μπήκε μέσα στο χώρο του εργοστασίου για να ζητήσει το πανό. Οι εργαζόμενοι επεκτείνοντας πάλι «τα αστυνομικά τους καθήκοντα» ξυλοφόρτωσαν το Στέλιο Λημνιό, πράγμα που καταγράφηκε σε βίντεο πολιτών. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για την ΑΓΕΤ. Δηλαδή δεν ήταν αρκετό το «αστυνομικό ξυλοφόρτωμα» από τους εργαζόμενους, αλλά μήνυσε το Στέλιο Λημνιό για διατάραξη οικιακής ειρήνης! Η δίκη θα γίνει αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στα δικαστήρια του Βόλου. Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί τους πολίτες του Βόλου, που γνωρίζουν τι εστί ΑΓΕΤ για την πόλη μας, να παρακολουθήσουν τη δίκη αυτή για να συμπαρασταθούν στον αγώνα της Επιτροπής Πολιτών, με την παρουσία τους στα δικαστήρια του Βόλου στη 1 το μεσημέρι.

***

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: