Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Πόλεμος για «Τ' ανείπωτα»

Πόλεμος για «Τ' ανείπωτα»

Το εξαιρετικό τραγούδι «Τα ανείπωτα», του Δημήτρη Ζερβουδάκη, και ο τραγουδοποιός έπεσαν θύματα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας από δισκογραφικό κύκλωμα ξενυχτάδικων.
Δημ. ΖερβουδάκηςΔημ. ΖερβουδάκηςΜια δισκογραφική εταιρεία πήρε το τραγούδι του και το κυκλοφόρησε, παρά το ότι ο ίδιος ο δημιουργός ήταν αντίθετος. Το τραγούδι κυκλοφορεί «κακοποιημένο», κατά την άποψη του Δ. Ζερβουδάκη, σε νέο cd ενός νεαρού τραγουδιστή της πίστας, ονόματι Ηλία Βρεττού.
Ο τραγουδιστής είχε επικοινωνήσει προ ημερών με τον Δ. Ζερβουδάκη για να του ζητήσει την άδεια και ο τραγουδοποιός τού την αρνήθηκε. Οπως αποδείχτηκε, η επικοινωνία ήταν προσχηματική γιατί ο δίσκος όδευε ήδη προς τα δισκοπωλεία. Υποπτη θεωρεί ο Δ. Ζερβουδάκης και τη στάση της ΑΕΠΙ και σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να προστατέψει τη δουλειά του. Στο πλευρό του, χιλιάδες φίλοι του, που του στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης μέσω Διαδικτύου.
Ηλίας ΒρεττόςΗλίας Βρεττός«Αυτή η δισκογραφική εταιρεία έκανε ένα μαγείρεμα μαζί με την ΑΕΠΙ με νομικίστικα τερτίπια, ότι πρόκειται δήθεν για διασκευή ή για δεύτερη εκτέλεση, και γνωρίζοντας ότι δεν έχω δώσει την άδειά μου, το έκλεψαν και το κατακρεούργησαν», λέει στην «Ε» ο Δ. Ζερβουδάκης. «Ποια είναι η προστασία που παρέχει η ΑΕΠΙ σ' εμένα ως δημιουργό και μέλος της από το 1987; Κανείς από την ΑΕΠΙ δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου για να με ενημερώσει!». Ακόμη περισσότερο τον εξόργισε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δισκογραφική εταιρεία, στην οποία αναφέρεται ότι πολύς κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το τραγούδι του Δ. Ζερβουδάκη από το νεαρό καλλιτέχνη της πίστας. «Το μοναδικό και πολύ αγαπημένο τραγούδι με τίτλο "Τ' ανείπωτα" που έχει ερμηνεύσει απογειωτικά ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, τώρα θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από την πολύ καλή λαϊκή φωνή του Ηλία Βρεττού! Μια αρκετά διαφορετική version αποκτούν "Τ' ανείπωτα" που πολύς κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει, μέσα από τον Ηλία Βρεττό», αναφέρει το δελτίο Τύπου.
«Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που θεωρούν ότι μπορούν να μπαίνουν με το έτσι θέλω στη ζωή και στη δουλειά και να την αρπάζουν;», διαμαρτύρεται ο Δ. Ζερβουδάκης. Ξεκαθαρίζει ότι δεν τέθηκε κανένα θέμα όπως διαφωνία στα χρήματα ότι απλά αρνήθηκε να δώσει το τραγούδι του. «Του δήλωσα εξαρχής ότι δεν ήταν θέμα χρημάτων. Θέλω να προστατεύσω τη δουλειά μου και την πνευματική μου δημιουργία από την υποκουλτούρα. Ποτέ δεν είχα καμία σχέση και καμία συναλλαγή με την υποκουλτούρα» δηλώνει. Τελικά, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του τραγουδοποιού η δισκογραφική εταιρεία επικοινώνησε μαζί του -και του δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αποσύρει το cd.


Η Κατερίνα Δεστάπα κοινοποίησε σύνδεσμο από Ελευθεροτυπία / www.enet.gr.
«Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που θεωρούν ότι μπορούν να μπαίνουν με το έτσι θέλω στη ζωή και στη δουλειά και να την αρπάζουν;», διαμαρτύρεται ο Δ. Ζερβουδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: