Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, Ελληνικές Φωνές

Στα Ελληνικά
Στη σελίδα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, ακούγεται το παπάκι απ' την Λένα Παπαθεοδώρου! Ελλάδα στην κόκκινη καρδούλα, το τελευταίο τραγούδι. Όλα είναι πολύ καλά! "Εύγε!"

(Στον χρωμ τα λέει όλα μαζί. Κλείνετε ένα ένα και μετά τ' ακούτε ένα ένα.)
 Σελίδα: http://fonik.dk/works/love.html 

 είναι μια pe εγκατάσταση rmanent που δημιουργήθηκε για το νέο κτίριο του Τμήματος Σταυρού Πολιτιστικής και Περιφερειακών Μελετών στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, στη Δανία. Εμπνευσμένο από την ποικιλία των πολιτισμών και των γλωσσών που θα διασχίζουν το χώρο αυτό, η δουλειά τούς απασχολεί τόσο ηχητικά όσο και οπτικά στοιχεία για να παίξετε με τους διαφορετικούς τρόπους που οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν βρεθεί να εκφράσουν την καθολική ιδέα της αγάπης. Η σκάλα του κτιρίου, βαμμένα σε διάφορες αποχρώσεις του γκρι και που έχει συσταθεί με το κόκκινο σωλήνες νέον που ορθογραφία της λέξης "αγάπη" σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες, έχει μετατραπεί σε μια τεράστια κάθετη ηχητική εγκατάσταση: 24 ηχεία, που εκτείνονται σε 27 μέτρα κάτω από την οροφή, παίζουν τραγούδια αγάπης σε όλες τις διαφορετικές γλώσσες που σπούδασε στο Ινστιτούτο - από αραβικά και ρωσικά στο Θιβέτ και Kalaallisut, που εναλλάσσονται με ηχογραφήσεις γίνονται στις αντίστοιχες περιοχές του κόσμου. Εκτός από το να είναι μια φυσική και μόνιμη ηχητική εγκατάσταση στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης αυτή την ιστοσελίδα χρησιμεύει ως μια ανθρωπολογική αρχείο για όλα τα ερωτικά τραγούδια που καταγράφηκαν ειδικά για το έργο αυτό. Κάνοντας κλικ στις καρδιές στο αριστερό θα να σας οδηγήσει στα τραγούδια. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Η συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα δεν θα λειτουργήσει εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης Chrome: όλα τα τραγούδια θα παίξουν ταυτόχρονα και δεν θα έχετε τον έλεγχο πάνω τους. Ως εκ τούτου: . Παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης από το χρώμιο Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να διαβάσετε περισσότερα για το παρασκήνιο για το έργο αυτό, η ιδέα της, η έννοια και τα άτομα που συμμετέχουν.


Τίτλος τραγουδιού
Το Little Duck
ΣυνθέτηςΝικόλας Άσιμος
Περίπου
Δεν με νοιάζει αν έρθει εδώ και δεν μιλούν για μένα. Ίσως θα έρθει κάποια στιγμή, αλλά θα είμαι νεκρός και θαμμένος.
Χώρα
Ελλάδα
Τραγουδούν:Lena Papatheodoru
Καταγράφονται απόJacob Kirkegaard
Τόπος και έτος εγγραφήςΑθήνα, Ελλάδα, 2012
Ακούω


4 σχόλια:

Αστοριανή είπε...

...my God!What great news!
It's about time, my friend! and this is the beginning!
God bless her!
Love Yiwta,NY

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Να, που ήρθε η στιγμή, να σε μεταφράσω, Γιώτα μου, για να καταλάβω, ακριβώς!
Απ' της Όλγας, γράφεις ή πάλι ο υπολογιστής σου κάνει κολπάκια;
Σ' ευχαριστώ, Γιώτα μου! Κι εγώ συγκινήθηκα, αν και άργησα πολύ να το μάθω. Αυτή η είδηση μου άρεσε πολύ, γιατί έχει να κάνει με χώρο μόρφωσης, περισσότερο! Την πλήρωσα "ακριβά", 12 χρόνια, είναι μια "πληρωμή"!

Θεέ μου! Τι μεγάλη είδηση​​!
Είναι καιρός, φίλε μου! και αυτή είναι η αρχή!
Ο Θεός ευλογεί!
Αγάπη YiwTa, NY

Μόνο ο Θεός ξέρει, Γιώτα μου! Να είναι γερή και θα βρει τον δρόμο της, όποιος κι αν είναι!

Φιλάκια πολλά σε όλους σας!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

τι όμορφη φωνή!! μπράβο!!! ωραίο το παπάκι!!! μπράβο Στην Λένα!! και πολύχρονη!!!

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Το να το λες εσύ, Λαμπρινή μου που η φωνάρα σου ξυπνάει και πεθαμένο, είναι μεγαλείο ψυχής και σ' ευχαριστώ πολύ!
Η Λένα μου έχει ζεστή φωνή που "πάλλεται" ανάλογα με τα λόγια, τις στιγμές και πως το βιώνει το κάθε θέμα, ώς άνθρωπος και ώς ηθοποιός.
Την έχω ακούσει απ' το ΡΟΖ σε μπουάτ, ως σε τραγωδία. Μ' αγγίζει και πέρα απ' την συγκίνηση της μαμάς που σίγουρα είναι δικαιολογημένη...
Σ' ευχαριστώ, κι σε σένα, ΟΤΙ καλύτερο!