Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

«Η ωραία κοιμωμένη» και η βαρβαρότητα - Του Μιλτιάδη Ζιάκα

«Η ωραία κοιμωμένη» και η βαρβαρότητα
alt
Του Μιλτιάδη Ζιάκα
Ο προϋπολογισμός που μόλις ψηφίστηκε βαθαίνει ακόμη περισσότερο την φτώχεια , οδηγεί τους Έλληνες στην ανέχεια και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα. Οδηγεί τη χώρα στην απομόνωση και την υποτέλεια..
Ο πολιτισμός και η πολιτική έχουν υποστεί τεράστια ήττα. Θυσιάστηκαν στον ατομικισμό και τον καταναλωτισμό, στην αδιαφορία για τη συλλογικότητα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν χάσει τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους, το ρεύμα, το νερό, τη θέρμανση, τα σπίτια τους.
Χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν να φάνε και τα παιδιά πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο.
Η δημόσια και δωρεάν υγεία έχει διαλυθεί, χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη. Χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν και δεν πληρώνονται. Η ανεργία έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει άνεργο. Η ακρίβεια καλπάζει. Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά. Χάνονται ολόκληρες περιουσίες. Και δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ κυβερνώντες και δανειστές. Ο απώτερος στόχος τους είναι το ξεπούλημα της ενέργειας και του ορυκτού μας πλούτου, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, η αρπαγή της καλλιεργήσιμης γης και έτσι οι αγρότες θα μετατραπούν σε κολίγους στην ίδια τους τη γη.
Θα αρπάξουν τις μεγάλες υποδομές της χώρας, λιμάνια, οδικά δίκτυα, αεροδρόμια για να τα αξιοποιήσουν τα μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα. Έχουν πλέον απαξιώσει θεσμούς και πρόσωπα. Έχουν διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, έχουν διασπάσει την αρμονία στην ελληνική κοινωνία. «Σταυρώνουν» τους πολίτες καθημερινά και με την πολιτική τους οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή.
Όμως δεν είναι δυνατόν να μοιρολογούμε, διαπιστώνοντας απλά την κατάσταση την οποία βιώνουμε, αλλά ως ένας λαός με μοναδικό πολιτισμό, έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για την προοπτική και το όραμα. Αυτή την ώρα χρειάζεται δημόσιος και ειλικρινής λόγος. Με ξεκάθαρες ιδεολογικές απόψεις και θέσεις για τη λειτουργία της πολιτικής, της οικονομίας και την ανάπτυξη.
Χρειάζεται να αναπτυχθεί ένα λαικό πατριωτικό κίνημα που θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ανατραπεί αυτή η πολιτική και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της διακυβέρνησης της χώρας.
Ένα κίνημα που θα απαιτήσει τη διαγραφή του χρέους, θα θέσει όρους για τηνπαραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, θα αγωνιστεί για τη δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, θα διεκδικήσει επενδύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα αγωνιστεί για την επαναφορά των νόμων που προστατεύουν τα εργασιακά δικαιώματα και ότι κατακτήθηκε με τους αγώνες των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος, θα απαιτήσει δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, θα ζητήσει να πληρώσουν όσοι πλούτισαν εις βάρος του λαού φοροκλέπτοντας και φοροδιαφεύγοντας χρόνια τώρα και δεν θα επιτρέψει τους πλειστηριασμούς, διασφαλίζοντας συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους.
Δεν είναι δυνατόν να μένουμε με σταυρωμένα χέρια όταν δεκάδες οικογένειες ζούνε στη φτώχεια και στο σκοτάδι.
Ο Δήμος Βόλου μαζί με το ΕΚΒ έχουν υποχρέωση να παρέμβουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και να απαιτήσουν όποιος αποδεδειγμένα δεν μπορεί να πληρώσει τη ΔΕΗ να μην κόβεται το ρεύμα και η θέρμανση. Όποιος αποδεδειγμένα δεν μπορεί να πληρώσει το νερό να μην διακόπτεται η υδροδότηση. Όποιος αποδεδειγμένα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα δάνεια να μπαίνουν μπροστά ώστε να μην επιτραπούν πλειστηριασμοί σπιτιών. Όλοι οι πολίτες, επίσης να έχουν πρόσβαση στο Νοσοκομείο και το Ε.Σ.Υ.
Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Αποφασιστικά. Να νικήσουμε τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Να μετατρέψουμε το κίνημα διαμαρτυρίας σε κίνημα δημιουργίας. Σε δύναμη αλλαγής λέγοντας όχι στους συμβιβασμούς και απαιτώντας μία άλλη πολιτική που θα εγγυάται ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα και τους πολίτες.
Ο Λαός να σταματήσει να παριστάνει «την ωραία κοιμωμένη». Αν αργήσει να ανοίξει τα μάτια του θα δεί τη χώρα αποικία και τον εαυτό του σκλάβο.
πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ - (ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ - ΑΡΘΡΑ)
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: