Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

«Οικοδεσπότης... άγγελος» για τέσσερις τελευταίες παραστάσεις


«Οικοδεσπότης... άγγελος» 
για τέσσερις τελευταίες παραστάσεις

Από απόψε έως και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 9μμ, συνεχίζουν οι ΔραΠαίκτες να υποδέχονται στο Θεατράκι του Ορφανοτροφείου Βόλου (2ας Νοεμβρίου 10, πίσω απ' τον  Ι.Ν. Αγ.Παντελεήμονα, είσοδος από τη Χείρωνος) όσους αγαπούν το καλό θέατρο και παράλληλα τον συνάνθρωπο, με  μια μουσική μαύρη κωμωδία, αποδεσμευμένη από θεατρικά κλισέ και συμβάσεις, για την οποία όσοι ήδη την παρακολούθησαν μίλησαν για τις εξαιρετικές της ερμηνείες, την ευφάνταστη σκηνοθεσία και τις ταξιδιάρικες μουσικές της.
Τι συμβαίνει όταν για τη διαφυγή σου χτυπάς την λάθος πόρτα; Ένας εγκληματίας φυγάς, ένα ανθρώπινο τζούκμποξ και μια γυναίκα αράχνη συναντώνται στην τραπεζαρία του "Οικοδεσπότη... άγγελου". Μιάμιση ώρα μυστηρίου και ανατροπών γύρω από ένα τραπέζι που μετατρέπεται σε πλατφόρμα ανθρώπων και ιδεών με το μενού να περιλαμβάνει δολοφονικές ατάκες, θανατηφόρο χιούμορ, φαρμακερούς στίχους και μεθυστικές νότες.
Πιστοί στο όραμά τους για ελεύθερο και κοινωνικά αλληλέγγυο θέατρο, οι ΔραΠαίκτες ενισχύουν το έργο του Ορφανοτροφείου πολιτιστικά, αλλά και οικονομικά, καθώς όλα τα έσοδα απ' τη λαχειοφόρο, αξίας 2ευρώ/θεατή, συγκεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο υπέρ των παιδιών που αυτό φιλοξενεί. Τη μουσικοθεατρική διασκευή σεναριακά, στιχουργικά και σκηνοθετικά υπογράφει ο εμψυχωτής των ΔραΠαικτών, ευΆγγελος Κάβουρας, ο οποίος κι ερμηνεύει τον "Οικοδεσπότη", ενώ η μουσική περιήγηση ανήκει στον Νικόλα Παπαργύρη που τραγουδάει ζωντανά με τη συνοδεία του πιάνου του. Συνδαιτημόνες στο δείπνο η Βαρβάρα Δεμίρη και ο Γιάννης Καλογριάς. Φως και ήχο στην υπόθεση ρίχνει το Ζk studio και η Γεσθημανή Μελισσίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: