Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Κρήτη: Μια δασκάλα διαμαρτύρεται για το F-16 που πέταξε πάνω από τα Χανιά

***

Κρήτη: Μια δασκάλα διαμαρτύρεται για το F-16 που πέταξε πάνω από τα Χανιά


4
Μια διαφορετική άποψη για τις χθεσινές χαμηλές πτήσεις πολεμικού αεροσκάφους F-16 που ξεσήκωσαν τα Χανιά με τον εκκωφαντικό θόρυβο, εκφράζει στο zarpanews.gr μία δασκάλα δημοτικού σχολείου της πόλης, που περιμένει μία δημόσια συγγνώμη της πολεμικής αεροπορίας, για τον τρόμο που κυρίευσε τους μαθητές της, αφού για κάποιους εξ αυτών ο ήχος των τουρμπίνων ξύπνησε… τραγικές μνήμες.

Αναλυτικά το κείμενο της δασκάλας:

“Ήταν 11.30 το μεσημέρι, σήμερα (σ.σ χθες), όταν οι μαθητές του σχολείου μας, έτρεχαν τρομοκρατημένοι πάνω κάτω στην αυλή, κάποιοι φωνάζοντας και κάποιοι κλαίγοντας.
Ειδικά οι μαθητές μας από τη Συρία έκλαιγαν ανακαλώντας μνήμες από τους εκεί βομβαρδισμούς που στέρησαν τη ζωή στους δικούς τους. Μητέρα από τη Συρία ήρθε κλαίγοντας στο σχολείο φοβούμενη για τα χειρότερα, ανακαλώντας κι εκείνη τις δικές της τραυματικές εμπειρίες.
Οι δάσκαλοι κλείναμε τα αυτιά μας μην αντέχοντας τον εκκωφαντικό θόρυβο.
Kαι η απάντηση που πήραμε από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της πολεμικής αεροπορίας ήταν ότι γινόταν εκπαιδευτική άσκηση! Τόσο απλά.
Και ο σχολιασμός σας αναφέρει “επίδειξη στο κοινό” και κάνει λόγο για “εκπληκτικές εικόνες”.  Και αναρωτιέμαι ως εκπαιδευτικός και κάτοικος της πόλης τι είδους κοινό είναι αυτό που αρέσκεται να παρακολουθεί πολεμικές επιδείξεις και τι είδους εκπληκτικές μπορεί να είναι οι εικόνες που σε πραγματικές συνθήκες σκοτώνουν αμάχους.
Λυπάμαι.
Μία δημόσια συγγνώμη της πολεμικής αεροπορίας προς τα σχολεία της πόλης μας είναι το λιγότερο.”
Πηγή:zarpanews

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: