Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

"Πρόκειται για ένα πραγματικό δράμα"

"Φόρτωσα τη συνείδησή μου με ένα έγκλημα, σκότωσα έναν άνθρωπο"

Σε δραματκή κατάσταση ο 22χρονος που σκότωσε τον ληστή στην Παιανία. Τι λέει στο Νewsit o δικηγόρος του.
Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο νεαρός φοιτητής της Ιατρικής που σκότωσε τον 45χρονο ληστή στην Παιανία. Ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως σκότωσε έναν άνθρωπο.
Όπως δήλωσε στο Νewsit o Aλέξανδρος Αλεξανδράκης, δικηγόρος του 22χρονου που σκότωσε τον ληστή στην Παιανία "είναι ένα παιδί καλής οικογένειας, φοιτητής ηλικίας 22 ετών που εργάζεται μάλιστα στις ελεύθερες ώρες του στην ταβέρνα που έχει ο πατέρας του στην περιοχή της Παιανίας. Ανυποψίαστος, αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα μας, χτύπησε ο συναγερμός του σπιτιού, κατέβηκε στο σαλόνι που ήταν η μητέρα του και κοιμόταν και βλέπει δύο ληστές να έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό της μητέρας του και να την απειλούν. Καταλαβαίνετε ότι έιναι ένα απρόοπτο συμβάν και σε τι κατάσταση πανικού φέρνει ένα παιδί 22 χρονών που είναι ανυποψίαστο σε τέτοια γεγονότα. Στη συνέχεια οι ληστές έφυγαν παίρνοντας ένα σάκο. Στο μεταξύ κλήθηκε η αστυνομία καθώς οι ληστές πριν είχαν μπει σε άλλα δυο σπίτια και αφού έφυγε η αστυνομία ένα τέταρτο μετά, οι ληστές ξαναεμφανίστηκαν. Επιχείρησαν να μπουν σε ένα γειτονικό σπίτι. Ηταν υποψιασμένοι πια οι κάτοικοι και ο ιδιοκτήτης πυροβόλησε τους ληστές που πήγαν να μπουν σπίτι του. Ακουσε τους πυροβολισμούς ο νεαρός και βγήκε έξω να δει τι συμβαίνει, άκουσε και φωνές και είδε τους ληστές να τρέχουν. Πίστεψε ότι οι πυροβολισμοί προέρχονται από τους ληστές και ότι είχαν σκοτώσει κάποιον, αυτό πίστεψε. Στο κυνήγι επάνω, κρατούσε την καραμπίνα την οποία νόμιμα κατείχε γιατί είναι κυνηγός ο πατέρας το, εκπυρσοκρότησε το όπλο και χτύπησε τον ληστή.


ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ Ο 22ΧΡΟΝΟΣ
Το παιδί πήγα να το δω και έτρεμε. Καταλαβαίνετε πως είναι ένας άνθρωπος που δεν είναι εξοικοιωμένος με τέτοιες καταστάσεις και έχει περιέλθει σε κατάσταση πανικού. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και το λέω ειναι το παιδί μου είπε "δε με νοιάζουν οι ποινικές συνέπειες αλλά το γεγονός πως βρέθηκα σε μια τραγική κατάσταση και φόρτωσα τη συνείδηση μου με ένα έγκλημα που τώρα δε θα μπορέσω ποτέ να το ξεπεράσω και ας μην έχω ποινικές συνέπειες".
Καταλαβαίνετε το δράμα ενός νέου που οι συνθήκες τον οδήγησαν να σκοτώσει χωρίς ο ίδιος να το θέλει. Μου είπε "ανεξάρτητα από τις ποινικές συνέπειες έχω φορτώσει τη συνειδησή μου ότι σκότωσα έναν άνθρωπο. Εκανα κάτι που δε το σκέφτηκα ποτέ για τον ευατό μου. Βρέθηκα και βίωσα σκηνές σαν αυτές που βλέπουμε στις κινηματογραφικές ταινίες. Ξαφνικά βλέπω δύο ληστές να πάνε να σκοτώσουν τη μητέρα μου".
"Πρόκειται για ένα πραγματικό δράμα" πρόσθεσε ο κύριος Αλεξανδράκης "μια τραγική κατάσταση, φεύγεις έξω από τον έλεγχο, χάνεις το κοντρόλ. Εάν απομωνόσουμε το υπαρξιακό θέμα αυτού του ανθρώπου, είναι μια τραγική κατάσταση γιατί κανένας δε θέλει να φορτώσει τη συνείδησή του με ένα έγκλημα".
Μόλις ολοκληρωθει η προανάκριση στο αστυνομικό τμήμα και τη Γενική Ασφάλεια ο 22χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο οποίος ανάλογα θα χαρακτηρίσει την πράξη του και θα οδηγηθεί είτε στο αυτόφωρο είτε στον ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: