Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2009


Καλές γιορτές!
χαρούμενο και δημιουργικό το 2010
με εκτίμηση
Στέφανος Σταμέλλος

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Στέφανε!
Ε, αφού είχαν και κυκλαμινάκια... κατέχεις θέση και στο μπλογκ!

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

Διαβάστε και αυτό:

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΓΑΖΑ

Ένα χρόνο μετά τους άγριους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών δυνάμεων, οι Παλαιστίνιοι της Γάζας παραμένουν αποκλεισμένοι από ξηράς, θάλασσας και αέρα. Περί το 1.500.000 συνάνθρωποί μας με την ανοχή κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια πρωτόγνωρη φυλακή. Αυτή η παράνομη κατάσταση είναι απάνθρωπη και πρέπει να σταματήσει!

Η ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα επέλεξε να μη στηρίξει την έκθεση Γκόλντστοουν στα Ηνωμένα Έθνη, έκθεση που μιλούσε σαφώς για εγκλήματα πολέμου από μεριάς των Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων. Ως πολίτες μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση, γιατί η πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση της πατρίδας μας επιλέγει να συντάσσεται μ’ αυτούς που τσαλαπατούν το διεθνή νόμο και δε δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Λίγο πριν τον ερχομό του νέου έτους περί τους 1.350 ακτιβιστές από 40 και πλέον χώρες πρόκειται να μεταβούν στη Γάζα, μέσω του συνοριακού φυλακίου της Ράφα, που ελέγχεται από την Αίγυπτο, προκειμένου να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουμε τους 32 Έλληνες που μεταβαίνουν στη Γάζα στα πλαίσια της Πορείας προς την Ελευθερία της Γάζας (Gaza Freedom March). Ανάμεσα τους θα είναι, ως εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων, ο Κώστας Λουκέρης, μέλος της Πανατικής Γραμματείας και ο Πάνος Ζαφειρίου από τους Νέους Πράσινους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων καλεί την ελληνική κυβέρνηση να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο τους συμπολίτες μας που επέλεξαν, αντί να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους με τις οικογένειές τους, να τον γιορτάσουν διαδηλώνοντας ειρηνικά μαζί με τους αποκλεισμένους Παλαιστινίους της Γάζα.

Καλεί επίσης την αιγυπτιακή κυβέρνηση να μην προβάλει προσκόμματα και να επιτρέψει σε όλους τους αλληλέγγυους ειρηνικούς διαδηλωτές να περάσουν στη Γάζα. Η Αίγυπτος, μια χώρα με ιδιάζοντα ρόλο στον αραβικό κόσμο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, διευκολύνοντας τους 1.350 ακτιβιστές στη μετάβασή τους στη Γάζα μόνο κέρδος θα έχει στη διεθνή κοινή γνώμη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κώστας Λουκέρης 6936 619877

Πάνος Ζαφειρίου 6974 959778

Δεν υπάρχουν σχόλια: