Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

...Του Μάη, του χωριού και της Πόλης, των εκλογών και των "λουλουδιών"!

...Την "παρακολουθώ" την Λίτσα, στενά, από τώρα... και χαμογελάω και λιγάκι... (φυσικά, δε με βλέπει!) σκέψου να βγει! Σε χλωρό κλαρί δεν θα την αφήσω!

Της το εύχομαι ολόψυχα, γιατί, Αν τελικά, δεν της δώσουν την ευκαιρία, εκείνη που θα έχει χάσει, δε θα είναι η ίδια η Λίτσα, αλλά η ίδια η "Σωτήρα", δηλαδή το χωριό της!

...Ού, έχει πράγματα ν' ασχοληθεί η ίδια, που θα αφορούν μόνο τον εαυτό της, άπειρα!
Μην της πω, πως βάζει μεγάλο νταλκά στην ζωή της και δεν θα προλαβαίνει την προσωπική της ζωή, ντιπ!

Τό 'χει όμως, το "της προσφοράς", (κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν, ίσως και ΜΟΝΟ γι' αυτό), οπότε, "κρατάω" την ΤΙΜΗ να θυμάται τα "λογάκια" που μου είπε, από βάθος ψυχής (και παρακάτω, θα συμπληρώσω και κάτι άλλο):

***

Στα κοινά, όπως είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος, που συμμετέχω, ναι, είναι κάτι που με γεμίζει. Είναι κάτι που μ’ ενδιαφέρει. Τώρα, αν κάποια στιγμή μου γίνει πρόταση για τα κοινά, για το χωριό μου, για τη Δημαρχία, πάλι θα το σκεφτώ, μ’ αρέσει αυτή η ιδέα, με το σκεφτικό ότι θα βοηθήσω το χωριό μου, τι μπορούμε να κάνουμε, τι δεν μπορούμε να κάνουμε, πως θα το προωθήσουμε, σ’ αυτό το σημείο, μ’ αυτή την άποψη.

Κ: Ναι, αλλά κι εκεί, πάλι, όλα γίνονται με κάποια βάση πολιτικής. Κι εκεί θα πρέπει να διαλέξεις κάποιον, που εκείνος θα ανήκει κάπου.

Λ: Είμαι της άποψης και είμαι κάθετη, απ’ όλα μου τα χρόνια, κι έλεγα πάντα, πως στα τοπικά δημοτικά, δεν πρέπει να χρωματίζουμε.
Κ: Ναι, αλλά, αυτό συμβαίνει. Λένε ο Τάδε ανήκει εκεί, ο Τάδε εκεί, οπότε, αναγκαστικά, πρέπει να διαλέξεις κάποιον.
Λ: Ναι, αλλά σ’ αυτό, διαφωνώ, κάθετα. Αυτό εμένα, δεν μ’ άρεσε ποτέ. Αν κατέβει κάποιος που να είναι ανεξάρτητος και να είναι ένα σύνολο ανθρώπων από διάφορους πολιτικούς χώρους, κι ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου, θα μ’ αρέσει!

Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο

12XRONIAKYKLAMINOVOUNOU.BLOGSPOT.COM
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην Λίτσα Ρητά - Κόγια, για την ενασχόλησή της στις Δημοτικές Εκλογές του "Χωριού της και του Χωριού της"! (Πέσ' το: Πρό...



***



***
Εκείνη ένωσε τα λόγια της, εγώ ένωσα τα ημερολόγια του χωριού της... που λέγαμε, που δεν είναι άλλο, απ' την Μεταμόρφωση του Σωτήρος - Κουρτίκι, Καρδίτσας.

Η αλήθεια είναι, πως τα τελευταία χρόνια, το πρώτο ημερολόγιο του κάθε επόμενου χρόνου που καταφθάνει στο σπίτι μου, είναι του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού της...!
Τί να πω;
Η Λίτσα είναι που τρέχει, ο Σωτήρας είναι που με "καλεί", όπως και να έχει, απ' τον Δεκέμβρη 2018, ήθελα να το πω, αλλά δεν πρόλαβα! Να, που η Λίτσα, μου το θύμισε Μάη 2019, με αφορμή αυτή της την ανάρτηση:

***
Ο χρήστης Λίτσα Ρητά-Κόγια κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο

YOUTUBE.COM
StudioVGgr.Το χωριό Μεταμόρφωση (ή Κουρτίκι) έχει έκδοσή ένα Ημερολόγιο για το 2017, με φωτογραφικό πολιτιστικό και Ιστορικό υλικό. Αυτό το ημερολόγιο είναι ...


***

Ιστορικό Ημερολόγιο Κουρτίκι.StudioVGgr.


***
***
....Και για να μην τα πολυλογώ, "ζήλεψα" και κατεβαίνοντας προχθές να ποτίσω τα λουλούδια μου,  φωτογράφησα το ημερολόγιο του 2019, (του 2018 δεν το βρήκα σε πρώτη ζήτηση), έτσι, για να της στείλω λουλούδια, τόσο στην ίδια, όσο και στο ίδιο το χωριό της!

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ εύχομαι σε ΟΛΟΥΣ, ΕΚΕΙ, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στην ανάδειξη της Ιστορίας και της "ΑΞΙΑΣ", του ίδιου τους του χωριού!

...Ναι... "Μια χούφτα άνθρωποι", μα τους αξίζουν ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!















































Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης - Καρδίτσας

***

Αφορμή ανάρτησης: Λίτσα Ρητά - Κόγια.
Η επιμονή της και η υπομονή της, για τα κοινά του "χωριού της και του χωριού" της!
Η "πληρωμή" της... θα φανεί, "σμα - κοντά", που λέν' και στο χωριό μου!

(...Που γι'αυτό δεν μιλάω, καθ' ότι είναι μεγάλο, δεν κατέχω κιόλας, από ανθρώπους και "δυναμική", οπότε, δεν θέλω να αδικήσω. Υπάρχουν σίγουρα, πολλοί δραστήριοι άνθρωποι κι εκεί, οι διαμένοντες εκεί, στην Ζαγορά, σίγουρα ξέρουν καλύτερα, κι εκείνοι επί της ουσίας, αποφασίζουν, κι έτσι πρέπει! Εγώ μόνο, βλέπω διαφορές, κρίνω και συγκρίνω, παρελθόν, παρόν και μέλλον, γιατί είχα την ατυχία, να μην το ζήσω όσο θα ήθελα και όπως θα ήθελα.... το δικό μου χωριό και τους ανθρώπους του.)

Ευχή και Προσευχή συνάμα, αυτές οι εκλογές να αναδείξουν ανθρώπους που θέλουν να δώσουν και που κυρίως, Έχουν να δώσουν, "κάτι" ΚΑΛΥΤΕΡΟ, σε ΟΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ!

...Γιατί, για μένα, το να εκλεγείς, δε σημαίνει "καρέκλα". Σημαίνει Βέγγος... που όλο - όλο έτρεχε και η τσέπη του ήταν πάντα άδεια.

Αυτά κι ΑΓΑΝΤΑ, για μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, όπως της ΑΞΙΖΕΙ, γενικώς!

Τίτλος: (Απ' όλα έχει ο μπακτσές) ή αλλιώς:

"...Του Μάη, του χωριού και της Πόλης, των εκλογών και των "λουλουδιών"!"

***
ΥΓ. Η Λίτσα Ρητά - Κόγια ένωσε τις εγκάρδιες ευχές μου, από ΕΔΩ, με τα λόγια του Πορτραίτου της, ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: