Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Δείτε LIVE την φωλιά των πελαργών!

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.




***
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ: www.filoiko.gr 




Τρία τα μικρά πελαργάκια

κείμενο EVA STETS  (Every Stork in Greece)

Στους τρεις νεοσσούς τελικά (από τα πέντε αβγά που έκαναν) "περιορίστηκε" το ζευγάρι των Πελαργών, που παρακολουθούμε με την κάμερα στην Φιλιππιάδα. 
Πριν μια εβδομάδα, δηλαδή το βράδυ στις 7 Μάιου 2019 - και ακριβώς την 35 ημέρα από την γέννηση του πρώτου αβγού - εκκολάφτηκε ο πρώτος νεοσσός πελαργός και λίγες ώρες αργότερα (7/8 Μάιου 2019) και ο δεύτερος. Κανονική εκκόλαψη για τους πελαργούς (μέσα στις 33-35 μέρες) και στο να βγαίνουν από τα αβγά οι δυο νεοσσοί σχεδόν ταυτόχρονα, με μικρή διαφορά της ώρας. Έτσι μειώνεται η μεταξύ τους ηλικία και για αυτό οι γονείς Πελαργοί αρχίζουν να κλωσσούν από το δεύτερο αβγό.
Ο τρίτος νεοσσός, και αυτός εκκολάφτηκε "στην ώρα του", δηλαδή σχεδόν δυο μέρες μετά τον πρώτο και βγήκε από το αβγό το μεσημέρι στις 9 Μάιου. Δεν εκκολάφτηκε (και δεν θα εκκολαφτεί πλέον) ο τέταρτος νεοσσός (μαλών δεν τα κατάφερε) και δεν βγήκε από το αβγό και ο πέμπτος (εδώ δεν ξέρουμε αν δεν τα κατάφερε ή αν απλά αυτό το αβγό δεν ήταν γονιμοποιημένο).
Όσοι αναρωτιούνται γιατί δεν εκκολάφτηκαν τα δυο μπορώ να πω μόνο, ότι αυτά "έχει η φύση" και δεν είναι τίποτα το ασυνήθιστο....
Αν και θα ήταν πολύ όμορφο να βλέπουμε στην φωλιά και τους πέντε - τώρα θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε μια όμορφη τριάδα μικρών Πελαργών (εξίσου συναρπαστικό). Για τους γονείς- πελαργούς τέτοια κατάληξη σίγουρα είναι πιο καλή, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να μεγαλώνουν και να ταΐζουν τους τρεις νεαρούς παρά τους πέντε. Έτσι και αυτοί οι τρεις νεοσσοί έχουν πολύ πιο μεγαλύτερες ελπίδες για καλή ανάπτυξη και δύναμη.
Εμείς τώρα (και για αρκετό καιρό ακόμα) θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε όλα τα επόμενα γεγονότα στην φωλιά: τα ταΐσματα (και από τους δυο γονείς) το πως θα μεγαλώνουν τα μικρά, πως θα αλλάζει το φτέρωμα τους, πως θα σταθούν σε λίγο όρθιοι και πως μετά θα αρχίσουν να ανοίγουν τα φτερά τους, κάνοντας όλες τις απαραίτητες δοκιμάσεις πριν την πρώτη πτήση (η πρώτη πτήση των μικρών υπολογίζεται πάντα στις 55- 65 μέρες (+ /-). 
Είναι πάντα καταπληκτική εμπειρία να τα βλέπουμε όλα γιατί ενδεικτικά έτσι βλέπουμε ότι γίνετε και σε άλλες φωλιές των Πελαργών. Καλές παρατηρήσεις στο www.filoiko.gr

"Γεννητούρια" στην φωλιά των πελαργών της Φιλιππιάδας

Κατά δύο μέλη "μεγάλωσε" ήδη η οικογένεια των πανέμορφων πτηνών 

 Τις φροντίδες των γονιών τους δέχονται ήδη τα 2 πρώτα πελαργάκια που "γεννήθηκαν" μετά από περίπου 30 μέρες εκκόλαψης των αυγών, στη "διάσημη" πλέον φωλιά της Φιλιππιάδας η οποία μεταδίδει απευθείας μέσω κάμερας το blog filoiko σε 24ωρη βάση το θαυμαστό ταξίδι των πελαργών, από την μέρα που έρχονται στην πόλη μέχρι και την ημέρα που φεύγουν για το ταξίδι της μετανάστευσης. Οι εικόνες που ...
αποτυπώνονται στο blog filoiko είναι πραγματικά πολύ τρυφερές αφού δείχνουν τους νεοσσούς από τις πρώτες κιόλας ώρας της ζωής τους να έχουν δυναμώσει και να δέχονται τροφή από τους γονείς τους.Τις επόμενες μέρες καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται η εκκόλαψη και των τριών ακόμη αυγών τα οποία βρίσκονται στην φωλιά.Σύμφωνα με την ενημέρωση του filoiko φέτος το ζευγάρι των πελαργών απέκτησε 5 αυγά (γεγονός αρκετά σπάνιο) αφού ο συνηθισμένος αριθμός είναι 3 ή το πολύ 4 αυγά.
https://epirusgate.blogspot.com/

Εσπασε το τσόφλι και βγήκε το πρώτο πελαργάκι

Τετάρτη 8 Μαίου 2019
Μετά από περίπου 30 μέρες εκκόλαψης χθές το βράδυ στη φωλιά πελαργών της Φιλιππιάδας έσπασε  το τσόφλι στο ένα από τα πέντε αυγά και ο  πρώτος νεοσσός του ζευγαριού είναι γεγονός.

Καλώς όρισε!

πηγή _ ΔΕΙΤΕ!!!
***

3 σχόλια:

Κυκλαμίνα είπε...

Δεν το κατάλαβα αυτό! Πατώντας κάποιος πάνω στην σελίδα .gr σε υποχρεώνει να πας στο Φεις ή να
ακολουθήσεις;
Κι αν δεν έχεις ή έχεις κλειστά;
Κι αν βλέπεις από σελίδα φίλου;
Εγώ σε σελίδα gr παραπέμπω. Εκεί το είδα, εκεί το δείχνει, προς τι τα "εμπόδια";

Βγαίνετε από το Facebook
Θα θέλαμε απλώς να επιβεβαιώσουμε ότι θέλετε να ακολουθήσετε ένα σύνδεσμο προς αυτόν τον ιστότοπο: http://www.filoiko.gr/?fbclid=IwAR3VWCvRPDrXOPbyw4qbqiXcKrOghJZ2Bb73W370ozZPsdPahEqfhWOfds0
ΠίσωΑκολουθήστε το σύνδεσμο

Ελπίζω να ζητούνται αυτές οι επιβεβαιώσεις, μόνο από μένα, κι όχι κι απ' τους άλλους που θέλουν να δουν τα πελαργάκια που κατά τα άλλα, τα δείχνετε ελεύθερα σε όλον τον κόσμο!

Τα ξαναείδα μέσω γκουγκλ, εκτός αν κλείσετε στο μέλλον και την αναζήτηση εκεί.
Αν δεν ήξερα ότι έχω χάκερ, θα έγραφα στην ιστοσελίδα, γιατί το κάνει αυτό; Δεν την τιμάει.

...Τώρα, αν προσβάλλονται που τους "διαφήμισα" εγώ, ας μου γράψουν να διαγράψω την ανάρτηση!

Πολλά "πουλάκια" απέκτησε το ίντερνετ, τελικά, αλλά, ΕΥΤΥΧΩΣ, υπάρχουν και τα αληθινά πουλάκια που πάντα θα γεννιούνται και θα πετούν ελεύθερα!

Αυτά!

Αστοριανή είπε...




περίεργα πράγματα!!!!!

Το απόλαυσα, και να είσαικαλά, ...κι ας διαμαρτύρεσαι...
Η Φύση ανήκει σε όλους!!!!!

...και να ΜΗΝ αφαιρέσεις την ανάρτηση. Θα είναι μεγάλο κρίμα!!!

Κυκλαμίνα είπε...

Αν εσείς βλέπετε το βίντεο, Γιώτα μου, κι αν δεν μου το απαγορέψει η ίδια η σελίδα, όχι, δεν θα την κλείσω την ανάρτηση!
Αρκεί να μην παιδεύει και σας!
Αλλιώς, δεν έχει νόημα να δείχνω και να μην "δείχνουν"!