Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Της μετρήσεως κι εγώ!

Καλά! Έχω πάθει πλάκα! Και θα το πω, γιατί θα σκάσω!
Ποτέ μου δεν πίστεψα τους μετρητές, ειδικά όταν είδα πως κάποιοι τους παραποιούν.
Γι' αυτό και κάποια εποχή τους κατήργησα (και κάποια μπλογκ μου δεν έχουν καθόλου) και αργότερα τους έκανα μυστικούς για να τους βλέπω μόνο εγώ.
Εγώ όμως επειδή δεν κατείχα πολλά πράγματα που κατείχαν πάντα οι άλλοι, τους χάρηκα πολύ στην αρχή. Καθόμουνα και χάζευα τη γη που γυρίζει, τους ξένους, κ.λ.π. κ.λ.π. Ξεκινούσα απ' το 0 (γιατί μ' ενδιέφερε μόνο το χάζι και όχι ο ανταγωνισμός) κι ας είχα και δουλειά ενός χρόνου. Μου λέγανε οι γνώστες, "κακώς ξεκίνησες απ' το 0" (ας πούμε στο κυκλάμινο), αλλά δεν καταλάβαινα, ούτε και ήξερα πως, και μετά ούτε που μ' ένοιαζε. Έψαχνα την ουσία και τους φίλους, κι αυτό δεν το πιάνει κανένας μετρητής!
Τέλος πάντων, για να μην τα πολυλογώ, πήγα απόψε να διορθώσω το Ευρετήριό μου, γιατί όλοι μου κάνουν παράπονα και έπαθα πλάκα με τους μετρητές!
Ειδικά με το Πήλιο! Παπά Nερό, Νταμούχαρη, Ανάληψη, κ.λ.π.
457.000 και μπήκαν 8500 σε μια μέρα, 56 ήταν στον αέρα, σε ένα κλεισμένο μπλογκ!
Χάζεψα!
Τώρα κατάλαβα γιατί ακόμα και κάποιοι τουρίστες ήξεραν το κυκλάμινο!
Έτυχε βέβαια παλιότερα, τότε που παρακολουθούσα τον μετρητή και ανέβαζα φωτογραφίες όλη μέρα, να δω και 1500 άτομα τη μέρα, μα έπεφτε πολλή δουλειά!
Τώρα;
Τώρα Κατερίνα είσαι για καινούργια μηχανή!
Η πλάκα είναι επειδή δεν κατείχα πολλά απ' τα συστήματα, έχω βάλει τον ίδιον μετρητή σε δυο τρια μπλογκ και τώρα ψάχνω να δω πιο χωριό πραγματικά έβλεπαν! Γιατί και σε 100 μπλογκ να βάλεις τον ίδιον, ο ένας μετράει. Αυτόν που επισκέπτονται.
Αν είχα τα πραγματικά νούμερα όλων των επισκεπτών απ' όλα μου τα μπλογκ, κι αν η ύλη μου ήταν όλα σε ένα, πόσα θα ήταν άραγε;
Αν μαζί με τις φωτογραφίες έγραφα και λέξεις κλειδιά;
Αν ήμουνα γραμμένη σε όλες τις ομάδες και στις μηχανές αναζήτησης;
Αν με δέχονταν οι greegbloggers;
Αν και τόσα άλλα αν... που δεν είπα;
Ναι, χάρηκα και είπα να παινέψω μόνη μου το σπίτι μου, μη πέσει και με πλακώσει!
Καμιά φορά χρειάζεται να παινεύουμε και τον εαυτό μας, γιατί αν περιμένουμε απ' τους άλλους, θα ήμασταν ακόμα στα βουνά!
Ας με συγχωρήσουν φίλοι και περαστικοί, μα η χαρά δεν κρύβεται!
Και χαίρομαι, γιατί είναι αληθινά και όχι πειραγμένα.
Γιατί δεν είναι φαίνεσθε, αλλά η αλήθεια!
Κι αν τα μπλογκ μου δεν μετράνε σχόλια και αναγνώστες, μετράνε "σιωπές" κι αυτές είναι ανυπολόγιστες.
Δεν πειράζει παιδιά, χαλάλι σας!
Ναι, τώρα ξέρω! Θα φύγω σίγουρα απ' αυτό το μπλογκ. Είχα σκοπό απόψε να του αλλάξω διακόσμηση και να παραμείνω, μιας και φίλοι και γνωστοί επέμεναν...
Όχι, δεν θα το κάνω. Έτσι κι αλλιώς, πάντα κάποιοι με "ακούνε"!
Απλά, κλείνει αυτός ο κύκλος ζωής.
Πάμε πάλι απ' το μηδέν, αλλά από ένα καθαρό 0!

4 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Με χαρές ξεκίνησε η χρονιά, Κατερίνα, κι έτσι να πάει όλη!
Βλέπεις που και οι μετρήσεις, καμιά φορά, μας παρηγορούν: Μπορεί να πικραινόμαστε από κάποια πράγματα - και πώς όχι;- αλλά, όταν βλέπεις ότι ένας κόπος αμοίβεται, ότι η αγάπη απλώνεται, ότι υπάρχουν αποδέκτες πολλοί της καλής διάθεσης, ε, έχεις δίκιο: χαίρεσαι. Κι εμείς στη χαρά σου! Ας τη μοιρασττούμε!

ΥΓ. Τα ξεκαθάρισες με το ευρετήριο ή θα παιδευόμαστε ακόμα; Κάτσε να πάω να δω..

Αστοριανή είπε...

Oτι κάνεις, καλά καμωμένο... κατερινάκι μου...
τους "άλλους"?
τί σε νοιάζει;
αστους να βράζουν...
Υιώτα,
ασοριανήplatili
ΝΥ

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Διονύση μου, Χρόνια Πολλά κι απ' το δικό μου σπιτικό!
12 και 5, σαν τα φαντάσματα!
Άσε, Διονύση! Μούφα οι μετρητές! Πριν που ήρθα πήγα να δω και λένε τα ίδια! Μάλλον τα φτύσανε! Κοινώς, κολλήσανε, δεν ξέρω!
Πάντως, εγώ χάρηκα! Και μαζί μου κι εσύ!
Τι σημασία έχει;
Δεν πρόλαβα, ρε (φιλικότατον), Διονύση! Ούτε το Ευρετήριο να κάνω καλά, ούτε να ελέγξω όλους τους μετρητές.Με πρόλαβαν άλλα, καθότι είμαι διαολάκος και ανακατεύομαι με πολλά.
Άσε! Θα τα ξεμπλέξω... Στο μέλλον!
Κι αν όχι, η ουσία μετράει!
Έτσι δεν είναι δάσκαλε;
Όσο για την χαρά που λες..., εγώ όταν χαρώ πραγματικά, θα βουβαθούν οι υπολογιστές, οπότε... ας αργήσει, γιατί έχω πολλή δουλειά ακόμα να κάνω!
Διονύση μου, να τα χιλιάσει το μπλογκ σας, με αφορμή τα δίχρονα γενέθλιά του και μαζί του όλοι όσοι αναπνέετε μαζί του! Καθηγητές, μαθητές, φίλοι, οι πάντες!
Μην πας καθόλου στο Ευρετήριο! Αυτό είναι για τους ξένους και όχι για τους φίλους που ξέρουν πάντα που θα με βρουν. Τζάμπα κόπος!
Φιλιά πολλά! Χαίρομαι που σ' άρεσε το βιντεάκι!

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Γεια σου, ρε Γιώτα, που δεν βαριέσαι και μου γράφεις τακτικότατα!Τρως τον πολύτιμο χρόνο σου, για να διαβάσεις τα νέα μου!
Αχ, ρε Γιώτα, Άνθρωπε!
Όσο για το βράσιμο, δεν βρίσκω τον λόγο να υπάρχει. Όλοι υπάρχουμε σ' αυτόν τον κόσμο, μόνο για τις οικογένειές μας και για μετρημένους φίλους. Όλα τα άλλα είναι περαστικά κι εφήμερα, φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες.
Συνδυασμός ανάγκης επικοινωνίας, μοναξιάς,ματαιοδοξίας, επιβεβαίωσης και λόγος ύπαρξης.Όταν όλα αυτά ανακατεύονται, κάτι προκύπτει!
Ευτυχώς που υπάρχουν τα μπλογκ, Γιώτα μου, γιατί διαφορετικά θα είχα εκδόσει πολλά βιβλία και θα ήμουνα φυλακή απ' τα χρέη, καθότι άνθρωπος της επικοινωνίας μεν, φτωχός δε!
Πω, ρε τι είπα η άνθρωπος!
Και να πεις πως δεν μίλησα σήμερα!
Γλώσσα δεν έβαλα μέσα!
Φιλάκια! Έφυγα!Άργησα και πρέπει να βγάλω πρωινό φύλλο!
Μη γελάς!