Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Γκλουπ!

Ο Βλάσης Γωγούσης έστειλε μήνυμα στα μέλη τουΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΥΓΕΙΑΣ.

Θέμα: ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ σε ΟΜΑΔΑ

"Βλάσης Γωγούσης Αγαπητοί φίλοι και φίλες της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» . Το εκτενές ,αλλά πολύ ενημερωτικό μήνυμα που ακολουθεί ,επιχειρεί να σας πληροφορήσει για τον σκοπό της δημιουργίας της ομάδας ΟΧΙ στην ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ όχι στην ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ. Παρακαλώ γίνετε μέλη της ομάδας, για νάχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε στα δρώμενα του τόπου –διατυπώνοντας την άποψή σας για όποιο θέμα θεωρείτε ότι έχει σχέση με τον τίτλο της ομάδας.
Παρακαλώ ευθύς μετά την είσοδό σας κάντε μου ένα σύντομο σχόλιο. Ευχαριστώ , ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ"

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1156184558943&mid=10b369bG24e0da19G289bbcbG0


Περιγραφή: ΓΩΓΟΥΣΗΣ ΒΛΑΣΗΣ ΟΧΙ στην ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΧΙ στην ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ .

Αγαπητοί φίλοι Του Face Book ,

Αγαπητοί συνέλληνες,
ακούστε με προσεκτικά, συμφωνείστε η διαφωνείστε μαζί μου-δεν έχει σημασία , αλλά ακούστε με –διαβάστε με - μάλλον!
Λοιπόν, φίλοι μου, δημιούργησα αυτή την ομάδα με έναν και μοναδικό σκοπό –στόχο:
Να απευθυνθώ σε όλους σας και να σας γνωστοποιήσω την πρότασή μου , η οποία έχει ως εξής :
Να καταργήσουμε, να σβήσουμε, να εξαφανίσουμε από το λεξιλόγιο της ελληνικής γλώσσας τις λέξεις: ΚΑΤΑΔΌΤΗΣ, ΠΡΟΔΌΤΗΣ, ΣΠΙΟΎΝΟΣ , ΚΑΡΦΊ ,ΡΟΥΦΙΆΝΟΣ, και όποια άλλη συναφή έκφραση χρησιμοποιείται , όταν κάποιος έντιμος, υπεύθυνος και φιλότιμος πολίτης, καταγγέλλει σε κάποια δημόσια αρχή ,κάποια παράνομη πράξη ,που υποπίπτει στην αντίληψή του.
Τους παραπάνω απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς βέβαια ,τους «ανέσυραν » από το λεξικό της Ελληνικής γλώσσας και τους «απονέμουν» στους καλούς αυτούς πολίτες , όλα τα ρεμάλια που κοντεύουν να καταστρέψουν αυτόν τον τόπο.
Έγινε λοιπόν «εθιμικό δίκαιο» ,να σιωπούν οι καλοί για να «λειτουργούν» άνετα οι άλλοι !.
Έτσι, ανάξιοι δημόσιοι λειτουργοί, , ασυνείδητοι γιατροί, συναλλασσόμενοι δικηγόροι, λαθρέμποροι ναρκωτικών, έμποροι όπλων, προαγωγοί, μεγάλοι φοροφυγάδες, και άλλοι παλιάνθρωποι, ασκούν ελεύθερα τις ελεεινές «δραστηριότητές» τους χωρίς να τολμάει κανείς να τους καταγγείλει για να μη χαρακτηρισθεί ως καταδότης, !
Το ζητούμενο δεν είναι βέβαια μόνο η καταγγελία αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο πολίτης όταν αναφέρει η καταγγέλλει κάτι σε μία Δημόσια Αρχή : -
«Να υποβάλλεις μήνυση», είναι συνήθως η πρώτη φράση του οργάνου (για να ξεφορτωθεί η να αποτρέψει τον καταγγέλλοντα ,να τον αποθαρρύνει μ` άλλα λόγια.)
Μη με ρωτήσετε γιατί, -για να διώξει ίσως έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη, που στα καλά καθούμενα του «φορτώνει» μια πρόσθετη σκοτούρα ,είναι η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω.
Και έτσι ,αντί το αστυνομικό όργανο η ο δικαστικός λειτουργός να τον συγχαρεί και να του υποδείξει να κάνει ΜΙΑ ΑΠΛΉ ΈΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ , η ΜΙΑ ΑΝΏΝΥΜΗ ΈΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ( όταν η αποκάλυψη του ονόματος περικλείει κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα η τη ζωή του ) , τον αποθαρρύνει , για να μη φορτωθεί έναν ακόμη «μπελά» !
Και βέβαια ,θα απορείτε με όσα διαβάζετε , πρέπει να γνωρίσετε όμως ,ότι η ανακριτική αρχή μπορεί-κατά την κρίση της -να διεξάγει σχετική έρευνα ,έστω και κατόπιν ανωνύμου καταγγελίας ( ιδίως όταν το αδίκημα διώκεται αυτεπαγγέλτως ).
Και καλά μέχρις εδώ, όταν όμως τηλεφωνείς στην τροχαία -ας πούμε- δίνοντας συγχρόνως τα στοιχεία σου - τα δικά σου στοιχεία-και λες : «ο οδηγός του τάδε αυτοκινήτου ,έκανε ξαφνική αναστροφή μπροστά μου, με κίνδυνο να σκοτωθούμε όλοι », η «πριν από λίγο, ο προπορευόμενος οδηγός ,πέταξε στο δρόμο – εν μέσω καύσωνα - την αναμμένη γόπα του τσιγάρου του», η «με προσπέρασε με 200,πάνω σε κλειστή στροφή πατώντας τη διπλή γραμμή »,– εισπράττεις την συνήθη απάντηση : «κάνε μήνυση »!.
Ξέρετε τι κάνει σε παρόμοιες καταγγελίες η Γερμανική Αστυνομία;
Καλεί την επομένη τον «υπαίτιο» και του αναφέρει την καταγγελία. Ο Γερμανός παραβάτης - κατά κανόνα -το παραδέχεται ,αλλά και όταν το αρνείται , το περιστατικό περνάει στο «μητρώο» του.
--------------------

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1246196238031&mid=10b36b7G24e0da19G0G0

Δεν υπάρχουν σχόλια: