Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ


Ο Ευριπίδης Σταματίου γεννήθηκε στην Αθήνα. 
Το 1978 άρχισε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Ελληνικό Ωδείο, στην τάξη του Ε. Κατσάμπα. 
Αποφοίτησε το 1988 με δίπλωμα πιάνου και πτυχίο αρμονίας. 
Συμμετείχε σε σύνολα μουσικής δωματίου και έχει συμπράξει με κορυφαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς όπως ο Βαγγέλης Χριστόπουλος, ο Λεωνίδας Καβάκος, ο   Daniel  Stankovitch και άλλους. 
Από το 1989 άρχισε να συνεργάζεται με γνωστά ονόματα του έντεχνου τραγουδιού όπως Λ. Γεράρδη, Σ. Γιαννάτου, Μανώλης και Ναταλί Ρασούλη κ.ά., με τους οποίους πραγματοποίησε πολλές συναυλίες σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ του Δήμου Αθηνών. 
Παράλληλα άρχισε να παίζει σε διάφορα jazz και rock σχήματα με κυριότερη συμμετοχή στο group του Δ. Ζαφειρέλη Διπλό Ντουέτο το οποίο έκανε πολλές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις καθώς επίσης και 2 δισκογραφικές παραγωγές. 
Ταυτόχρονα συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς όπως Α. Βασιλάτος, Μ. Αναστασόπουλος, Γ. Μαγκλάρας, Μ. Σκουλάς, Σ. Κοσκινά, Σ. Νοητή, Κ. Coleman, E. Kesserling, κ.ά. Από το 1997 ζει και εργάζεται στα Χανιά. 
To 2010 μαζί με τους Δέσποινα Δρακάκη (τραγούδι) και Γιώργο Λιμάκη (κιθάρα-μπάσσο), κέρδισε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν.

Έκλεψα και δυο πολύ ωραία βιντεάκια απ' την σελίδα του στο Φέισμπουκ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: