Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Μάθε το PC σου!

Οι 9 στους 10 δεν ξέρουν τι κάνει το CTRL+F στον PC τους! Εσύ;

Mar 08, 2014
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Google, το 90% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Internet αγνοούν μια πολύ βασική λειτουργία.
Όπως φαίνεται, το keyboard shortcut Control+F είναι κάτι άγνωστο για τον περισσότερο κόσμο!
Η υπόθεση κέντρισε το ενδιαφέρον της Google όταν μια οδηγός λεωφορείου κλήθηκε να βρει ένα συγκεκριμένο απόσπασμα κειμένου σε μια ιστοσελίδα.
Η οδηγός άρχισε να κάνει scroll down (δηλαδή κατέβαζε σιγά σιγά την πλαϊνή μπάρα) αναζητώντας το απόσπασμα και όταν τη ρώτησαν “γιατί δε χρησιμοποιείτε το CTRL+F” αυτή απάντησε ότι δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό.
Η έρευνα της Google έδειξε ότι 9 στους 10 ανθρώπους δεν ξέρουν πώς να βρουν κάτι χρησιμοποιώντας αυτό το συνδυασμό, ενώ δεν έχουν σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσε να υπάρχει κάτι τέτοιο. Το πραγματικά εκπληκτικό είναι ότι ακόμα και κάποιοι άνθρωποι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία φαίνεται να αγνοούν τη βασική αυτή λειτουργία.

Ας αρχισουμε με τα βασικά…. 
CTRL-F (Find) ΒΡΕΣ
Σου ανοιγει στο πλαι δεξια ενα πλαισιο πληκτρολογεις καποιες λεξεις απο το αποσπασμα που ψαχνεις μεσα στο κειμενο και σου τις βρισκει… check it out!!!
CTRL-P (Print) ΕΚΤΥΠΩΣΕ
CTRL-S (Save) ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
CTRL-C (Copy) ΑΝΤΙΓΡΑΨΕ
και αλλα πολλά….
υπαρχουν απο πολύ παλιά ως συνδυασμοί πληκτρων και δουλευουν και σε ολες τις εφαρμογες των Windows και του Office και όχι μόνο…..