Ένας εκταφέας σόκαρε με τη μαρτυρία του στο «Τούνελ», όταν μετέφερε την εικόνα που αντίκρισε ανοίγοντας έναν τάφο στο χωριό Ραψομανίκη.
Οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία και εξαφάνιση του πτώματος του 11χρονου μαθητή Άλεξ Μεσχισβίλι στη Βέροια. Ένας από τους πέντε της «σκληρής παρέας» των τότε ανηλίκων, έσπασε τη σιωπή του και αποκάλυψε στην Αγγελική Νικολούλη το παρασκήνιο της πολύκροτης υπόθεσης.
Η μαρτυρία της Νατέλας
Η μητέρα του άτυχου μαθητή βρέθηκε στο νεκροταφείο του χωριού Ραψομανίκη έξω απ’ τη Βέροια και μίλησε για άγνωστες λεπτομέρειες για το χώρο αυτό. Η κάμερα του «Τούνελ» κατέγραψε την περιπέτεια και το μπαλάκι των ευθυνών από Αστυνομία, σε Εισαγγελέα, σε Μητρόπολη και σε Δήμο, για την άδεια εκταφής και την έρευνα μέσω DNA.
Την υπόθεση του Άλεξ έφερε στο φως της δημοσιότητας με εξονυχιστική έρευνα το «Τούνελ».Η Αγγελική Νικολούλη κατέθεσε τα στοιχεία που εντόπισε στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη δίκη που έγινε αργότερα. Τα παιδιά που εμπλέκονται στην όλη ιστορία καταδικάστηκαν με αναμορφωτικά μέτρα. Καταδίκες υπήρξαν και για τους γονείς και κηδεμόνες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, υπόθαλψη εγκληματία και ψευδορκία.
Δείτε λεπτομέρειες για την υπόθεση εδώ.
Το θαμμένο μυστικό του νεκροταφείου...
Πριν περίπου τέσσερα χρόνια, ο εκταφέας Μερκούριος Κυνηγός προετοίμαζε μία ταφή στοχωριό Ραψομανίκη Ημαθίας,που βρίσκεται πολύ κοντά στη Βέροια.


Στο σημείο όπου έσκαβε περίπου μισό μέτρο κάτω από την επιφάνεια, ανακάλυψε το σκελετό ενός νεαρού ατόμου χωρίς ρούχα και φέρετρο. Όπως είπε στην ρεπόρτερ της εκπομπής που βρέθηκε στον τόπο, ενημέρωσε τον εκκλησιαστικό επίτροπο, αλλά όχι την Αστυνομία.
Αμέσως μετά έθαψε τα οστά σε άλλο σημείο του νεκροταφείου, βάζοντας μάλιστα ένα σημάδι. Η ρεπόρτερ της εκπομπής επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Αστυνομία και ο μάρτυρας κλήθηκε για κατάθεση.
Στο σημείο βρέθηκε και η μητέρα του άτυχου παιδιού Νατέλα με το σύζυγο της. Μετά από μαραθώνιο επαφών με φορείς, έγινε δεκτό το αίτημα της για εκταφή και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος. Η μητέρα περιμένει με αγωνία να γίνει η εκταφή και εξέταση DNΑ, ώστε να διαπιστωθεί αν τα οστά ανήκουν στον Άλεξ.
Τι βρήκε η Νατέλα στο διαδίκτυο…
Την ίδια περίοδο που βρέθηκαν τα οστά στο χωριό Ραψομανίκη, η τραγική μάνα ψάχνοντας στο διαδίκτυο οποιαδήποτε πληροφορία που θα την οδηγούσε στη λύση του μυστηρίου,ανακάλυψε ένα ανώνυμο σχόλιο σε ιστοσελίδα του εξωτερικού. Το σχόλιο έλεγε ότι το σώμα του Άλεξ βρισκόταν θαμμένο στο ίδιο νεκροταφείο. Η Νατέλα δεν μπόρεσε τότε να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα.



Μιλώντας στην κάμερα του «Τούνελ» περιέγραψε πως τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του γιου της, εξακολουθούν να της συμπεριφέρονται προκλητικά από τότε που επέστρεψαν στη Βέροια. Δεν χάνει στιγμή την ελπίδα της και δήλωσε ότι δεν θα σταματήσει να ψάχνει και δεν θα ηρεμήσει, μέχρι να μάθει που βρίσκεται θαμμένος ο γιος της.
Ο ένας από τους πέντε αποκαλύπτει…
Αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπε στην Αγγελική Νικολούλη οκτώ χρόνια μετά, ένας από τους πέντε βασικούς εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Άλεξ.
Διηγήθηκε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη εκείνο το απόγευμα στις 3 Φεβρουαρίου του 2006. Μίλησε για τον τρόπο που οι πέντε κορόιδευαν, απειλούσαν και χτυπούσαν τον Άλεξ, αλλά και για την τραγική στιγμή που έχασε τη ζωή του εξ αιτίας τους. Περιέγραψε πως σκούπισαν το αίμα στα σκαλιά μετά από το χτύπημα, πως πέταξαν στα σκουπίδια τα γυαλιά του παιδιού, πως μετέφεραν το πτώμα του στο ακατοίκητο σπίτι και πως μετά το άφησαν στο ποτάμι της Μπαρμπούτας. Εξέφρασε και τις υποψίες του για το ποιοι εξαφάνισαν το πτώμα του μαθητή.

Κάνοντας το δικό του απολογισμό και κοιτώντας πίσω στο παρελθόν, εξομολογήθηκε στη δημοσιογράφο την επιλογή του να υποστηρίξει την αλήθεια, παρά τις πιέσεις και τις απειλές που δέχτηκε. Μίλησε για τη ζωή του μετά την καταδίκη και για τη βία μεταξύ των μαθητών. Απευθυνόμενος στα υπόλοιπα παιδιά, τα προέτρεψε να μιλήσουν, έστω και τώρα.Βαθιά μετανιωμένος ζήτησε από τη Νατέλα να τον συγχωρήσει…
Στην κάμερα του «Τούνελ» μίλησε ακόμη η μητέρα του που βίωσε το δικό της δράμα, προσπαθώντας να βοηθήσει το παιδί της να παραμείνει στο δρόμο της αλήθειας με όποιο κόστος. Ο δικηγόρος τους Σταύρος Γεωργίου, θύμισε την μαραθώνια δικαστική έρευνα, τη δίκη και την απόφαση – σταθμό. Καλεί όλους όσους εκμεταλλεύτηκαν αυτή την υπόθεση προς όφελος τους, να σεβαστούν τη μητέρα του Άλεξ.