Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Διαφήμιση οδήγησης

Διαφήμιση οδήγησης

Τι θα συνέβαινε αν δύο οδηγοί μπορούσαν να μοιραστούν τις τελευταίες σκέψεις τους στα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από ένα φοβερό αυτοκινητιστικό ατύχημα;
Μια νέα διαφήμιση από την Υπουργείο μεταφορών της Νέας Ζηλανδίας οπτικοποιεί αυτό το φανταστικό διάλογο. Ένας άντρας βγαίνει σε μια διασταύρωση κι αποφασίζει ότι προλαβαίνει να περάσει αν κι έρχεται ένα  αυτοκίνητο στα δεξιά του. Ο γιος του κάθεται στο πίσω κάθισμα. Τη στιγμή ακριβώς που συνειδητοποιεί ότι το άλλο αυτοκίνητο πλησιάζει ταχύτερα από ότι νόμιζε, ο χρόνος σταματά.
Οι δύο άνδρες βγαίνουν έξω από τα αυτοκίνητά τους. Ο πατέρας παρακαλεί να τον άλλο άνθρωπο να συγχωρήσει το λάθος του και να σταματήσει προτού να συγκρουστούν.
Ο άλλος οδηγός λέει ότι είναι θλιβερό όλο αυτό , αλλά δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει - αυτός πηγαίνει πάρα πολύ γρήγορα.  Μερικά βήματα πίσω και ξαναμπαίνουν στα αυτοκίνητά τους για να δράσουν στο μοιραίο...
Η εκστρατεία αυτή έχει ως στόχο να ξανασκεφτούν τον τρόπο που οι άνθρωποι σκέφτονται για την ταχύτητά τους, όταν οδηγούν. Κάποιος  μπορεί πράγματι να είναι καλός οδηγός, αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθη -τα λάθη είναι ανθρώπινα. Και στη ζωή, λάθη γίνονται συχνά.
Εμείς μπορεί να  μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αλλά στην οδήγηση - ο δρόμος αποτελεί εξαίρεση. Ακόμη και το μικρότερο λάθος στο δρόμο μπορεί να κοστίσει τη ζωή μας, ή τη ζωή κάποιου άλλου.
Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου του 2014 και προτρέπει τους οδηγούς να οδηγούν με μικρότερη κι ασφαλέστερη ταχύτητα η οποία να δίνει την ευκαιρία σ ένα ανθρώπινο λάθος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: