Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Δηλώστε τα πηγάδια σας!

 • Αρέσει στην Νικολέτα Αιβαλιώτου.
 • Κατερίνα Δεστάπα https://www.youtube.com/watch?v=LbFQBHucBdU


  Ηδη σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο συλλογή νερο...Δείτε περισσότερα
 • Μαρια Τσιοκανακη Για γελια ειναι ολοι τους...τρεξτε Ζαγοριανοι να δηλωσουμε τις στερνες...
 • Κατερίνα Δεστάπα Μη γελάς, Μαρία μου! Σε λίγο θα δηλώσουμε και το οξυγόνο που αναπνέουμε...! Αν και, θα μας πιάσει το "κατά κεφαλήν"....
 • Sofia Tsibouli Θα πάθουμε ανοσία στο τέλος και θα έχουν πρόβλημα...
 • Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 31 Β’ /14.01.2014) όλα τα σημεία υδροληψίας όπως γεωτρήσεις – πηγάδια ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούνται ή όχι, πρέπει να
  καταχωρηθούν στο σχετικό μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

  Για το σκοπό αυτό υποχρεούνται όλοι οι κάτοχοι/χρήστες τέτοιων σημείων οι οποίοι δεν έχουν λάβει άδεια χρήσης νερού ούτε έχουν καταθέσει ποτέ αίτηση για να λάβουν άδεια χρήσης νερού, να τα δηλώσουν έως τις 15 Μαΐου 2014.

  ΠΡΟΣΟΧΗ η διαδικασία δεν αφορά το σύνολο των ιδιοκτητών/ χρηστών σημείων υδροληψίας αλλά μόνο όσους δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια για τη δήλωσή τους στις αρμόδιες αρχές (Περιφέρεια Αττικής ή Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής).

  Η διαδικασία είναι απλή αφού η αίτηση εγγραφής δεν συνοδεύεται από κανένα φάκελο/ δικαιολογητικό και κατατίθεται στον Δήμο.

  Η αίτηση για εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) συμπληρώνεται από τον αιτούντα και κατατίθεται στην Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου. Προς τους Δημότες παρέχεται βοήθεια από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου για τον προσδιορισμό των συντεταγμένων της θέσης υδροληψίας. Εάν οι δικαιούχοι/ χρήστες ενός σημείου υδροληψίας είναι περισσότεροι του ενός (π.χ. πολυκατοικία) συμπληρώνονται όλα τα ονόματα ή γίνεται κοινή από όλους αίτηση.

  Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ:

  • Η εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ. ενός σημείου υδροληψίας αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την αδειοδότηση.

  • Στο Ε.Μ.Σ.Υ. εγγράφονται και τα ανενεργά σημεία υδροληψίας δηλαδή τα σημεία από τα οποία δεν αντλείται νερό.

  • Η εγγραφή ενός ενεργού σημείου υδροληψίας στο μητρώο διασφαλίζει για κάθε νόμιμο χρήστη του τη δυνατότητα συνέχισης της χρήσης μέχρι την έκδοσης σχετικής άδειας χρήσης. Προϋπόθεση η κατάθεση αίτησης για αδειοδότηση στην Περιφέρεια Αττικής έως και την 30-09-2014.

  • Για τη σύνταξη κάθε συμβολαίου μεταβίβασης, δωρεάς, γονικής παροχής, αποδοχής κληρονομιάς ή σύστασης εμπραγμάτου δικαιώματος που αφορά σε ακίνητο όπου πραγματοποιείται υδροληψία (ενεργή ή ανενεργή), πρέπει να προσκομίζεται πιστοποιητικό εγγραφής του εν λόγω σημείου υδροληψίας στο Ε.Μ.Σ.Υ. ή να αποτυπώνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει το συμβόλαιο ο κωδικός εγγραφής στο Ε.M.Σ.Υ. Επίσης σε κάθε ιδιωτικό συμφωνητικό για μίσθωση ή κατά παραχώρηση χρήση του ακινήτου στο οποίο πραγματοποιείται υδροληψία, πρέπει να αναγράφεται ρητά και ο κωδικός εγγραφής στο Ε.M.Σ.Υ.

  • Το πιστοποιητικό εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ. εκδίδεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

  • Εάν δεν κατατεθεί αίτηση για εγγραφή σημείου υδροληψίας έως τις 15-05-2014 επιβάλλεται πρόστιμο από 1.000 – 5.000 ευρώ.

  Η κυβέρνηση θα καταγράψει ακόμη και τα πηγάδια - Προωθούν έλεγχο του νερού από ιδιωτικές εταιρείες


  Όταν θα καταγράψουν τα πηγάδια θα είναι πολύ εύκολο να αφαιρέσουν το δικαίωμα του 
  ιδιοκτήτη να το χρησιμοποιεί γιατί θα του ζητάνε συνέχεια ελέγχους από εργαστήρια και χίλια δύο άλλα δικαιολογητικά. Μετά για να μπορεί πιο εύκολα να το χρησιμοποιεί θα τον στείλουν σε ιδιωτικές εταιρείες που θα έχουν αναλάβει την διαχείριση των υδάτων όπως στην Αμερική, στην Χιλή και σε άλλες χώρες.

  Θέλουν να ελέγξουν και το νερό για να ελέγξουν εντελώς τους ανθρώπους. Εννοείται αυτοί που το κάνουν δεν είναι άλλοι απ' τους φίλους μας τους "περιούσιους" τραπεζίτες που δημιουργούν τις κρίσεις. Βέβαια δεν είναι μόνο οι τραπεζίτες στο παιχνίδι γιατί επωφελούνται όλοι τους

  Καταγραφή ακόμη και στα πηγάδια προωθεί η κυβέρνηση.

  Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 31 Β’ /14.01.2014) όλα τα σημεία υδροληψίας όπως γεωτρήσεις – πηγάδια ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούνται ή όχι, πρέπει να καταχωρηθούν στο σχετικό μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Για το σκοπό αυτό υποχρεούνται όλοι οι κάτοχοι/χρήστες τέτοιων σημείων οι οποίοι δεν έχουν λάβει άδεια χρήσης νερού ούτε έχουν καταθέσει ποτέ αίτηση για να λάβουν άδεια χρήσης νερού, να τα δηλώσουν έως τις 15 Μαΐου 2014…

  Στην Αμερική ήδη έχουν απαγορεύσει ακόμη και την συλλογή βρόχινου νερού χωρίς άδεια.

  Και για όσους ελπίζουν ότι θα πάρουν τα βουνά και θα τη γλυτώσουν, ιδού τι τους περιμένει.
  Homeless man από stefanelonikitelo

  Η Νέα Τάξη είναι εδώ!

  Και δεν θα σου επιτρέψει να ζεις παρά μόνο αν υποταχθείς σε αυτήν και στον τρόπο ζωής που θέλει να σου επιβάλει.

  Οι πολιτικοί που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα δεν βλέπουν τι έρχεται ή νομίζουν ότι θα τη γλιτώσουν αν έχουν μια χρηματική ικανότητα παραπάνω;


  http://freedomvoicegr.blogspot.gr/2014/03/5000-15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: