Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

«Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης» • Γιάννης Φιλιππίδης • Άνεμος εκδοτική«Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης» • Γιάννης Φιλιππίδης • Άνεμος εκδοτική

✔ Από το πίσω αυτάκι του βιβλίου:

«…Λίγη ώρα αργότερα, θα παραδίδονταν σ’ ένα ανελέητα δυνατό ερωτικό σύμπλεγμα, σώμα με σώμα θα θυμόντουσαν κάθε γωνιά και κάθε καμπύλη στακορμιά τους. Που θα πάλλονταν ασταμάτητα για ώρες, τους την χρώσταγε το σύμπαν αυτή τη συνάντηση. Κι από το μεσημέρι ως αργά τη νύχτα, που θα αφήνονταν στο πρώτο τους αγκαλιασμένο αποκοίμισμα, κανείς δεν θα πεινούσε, κανείς δεν θα διψούσε, κανείς δεν θα ’χε την παραμικρή σκοτούρα να δει το περιώνυμο ως τα πέρατα του κόσμου ηλιοβασίλεμα. Θα ’γερναν ο ένας πλάι στον άλλο στις ανάπαυλές τους και θα κάπνιζαν μονάχα κάτι βιαστικά τσιγάρα, πριν παραδοθούν ξανά ο ένας στην απληστία, την επιθυμία και το έλεος του αλλουνού…»

• Οπισθόφυλλο:

Ένας Απρίλης πλανευτής, μια γυναίκα που ωριμάζει σαν ακριβό κρασί, ένα νησί γεννημένο από λάβα η Σαντορίνη κι ένας οριστικός έρωτας που δεν κουράστηκε ποτέ να περιμένει, συνθέτουν το παζλ των τριάντα ωρών που θα χρειαστεί η Στέλλα μέχρι να δει ολοκάθαρα μέσα της και γύρω της.
Πώς περνάνε έτσι εύκολα κι απλά ολόκληρα κομμάτια μιας ζωής, που θεωρείς απροσμέτρητη σε μάκρος, αλλά κάποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι καθόλου;
Σαράντα εννέα χρόνια ωριμότητας είναι αναγκαία για να καθαρίσει αίφνης η ομίχλη που κουκουλώνει συναισθήματα, ανάγκες και όσα η ίδια αντιλαμβάνεται ως φυσικό κόσμο γύρω της.
Ίσως γιατί τη στιγμή που αισθάνεται ότι έχει κατορθώσει την αντιστροφή του χρόνου, τα πάντα φαντάζουν φωτεινά, ανεπηρέαστα από τις στροφές των ρολογιών.
Τριάντα ώρες στην καρδιά ενός Απρίλη υπόσχονται να φυσήξουν καινούριο άνεμο, να ξεσκονίσουν μνήμες που χρειάστηκε να κρατηθούν κρυμμένες, εγκλωβισμένες στο κουτάκι με τα παλιά θέλω της, που ξέμειναν απραγματοποίητα.
Γιατί έρχεται κάποτε η ώρα, που αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει ν’ αντιστρέψεις τον χρόνο, να κερδίσεις όσα δεν έπαψες να διεκδικείς στ’ αλήθεια ποτέ.

Σχήμα: 14Χ20,5cm
Σελίδες: 520
ISBN: 978-960-9585-34-7
Τιμή: 18,33€ -10% 16,50€ με ΦΠΑ

> Διαθέσιμο από 30 Απρίλη

Καλοτάξιδο, Γιάννη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: