Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ! και ΑΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Φίλος με ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι μου έστειλε ένα μήνυμα Προσευχής, ενώ δεν είχε καταλάβει ότι ξέμεινα από υπολογιστή.

Ωστόσο, εφόσον είναι "ΕΠΕΙΓΟΝ", θα βρεθεί και ο "Τρόπος", έστω και καθυστερημένα!

Η Προσευχή είναι Πάντα, ΠΡΟΣΕΥΧΗ, κι αν είναι και μαζική, τότε εισακούγεται!

Για μένα σήμερα, έτσι κι αλλιώς, το απόγευμά μου ήταν "Ειδικής Προσευχής" (Ευχέλαιο) που περιείχε όλον τον κόσμο, οπότε, σίγουρα η Προσευχή μου ενώνεται ΜΑΖΙ ΣΑΣ!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ στις 22.00 : ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ


ΠΗΓΗ: 

http://www.pentapostagma.gr/2012/05/blog-post_8456.html#ixzz1vUgdPchZ

Δημιουργήσαμε το παρόν blog για να ενώσουμε οι Έλληνες τις προσευχές μας και να βοηθήσουμε το Έθνος μας τις παρούσες δύσκολες ώρες που περνάει.

Η δύναμη της ομαδικής προσευχής όπως μας έχουν βεβαιώσει οι σύγχρονοι άγιοι γέροντες είναι πολλαπλάσια και μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα.

Μετά δυόμισι ετών εγκόσμιων προσπαθειών ώστε να αλλάξει η πορεία του Έθνους μας ίσως ήρθε η ώρα, τώρα, στην πιο κρίσιμη καμπή των εξελίξεων να εστιάσουμε περισσότερο και πιο συντονισμένα στην προσευχή.

Μαζί, την ίδια ώρα από όπου κι αν βρισκόμαστε στον πλανήτη μπορούμε να ενώσουμε τις δεήσεις μας με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί ο καθένας, με την ελπίδα ότι ο Θεός θα ανατρέψει την δυσχερή κατάστασή μας.

Παρακαλούμε, κυρίως τα blogs, τα forums, άλλες ιστοσελίδες που θα θελήσουν να συμμετάσχουν, να προωθήσουν την προσπάθεια ώστε αυτή να διαδοθεί ευρύτερα ακόμη και εκτός διαδικτύου, κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας με μηνύματα μέσω κινητών και από στόμα σε στόμα ώστε την άλλη Παρασκευή στις 22.00 να είμαστε όσο το δυνατό περισσότεροι παρόντες στο κάλεσμα, για να προσευχηθούμε υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου και του Έθνους μας γενικότερα.

Είναι το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε αλλά ίσως το πιο σπουδαίο.

Στόχος είναι η προσπάθεια να συνεχιστεί εστιάζοντας σε διαφορετικά θέματα κάθε φορά.
Τεχνικά θέματα

H παρούσα σελίδα θα παραμείνει ανοιχτή στα σχόλια ώστε ο καθένας να συμμετάσχει με τον τρόπο του και τις προτάσεις του.

Οι διαχειριστές των blogs που απαντήσανε στο πρώτο κάλεσμα και όσοι άλλοι επιθυμούν εάν θέλουν ας ξαναστείλουν μήνυμα, πλέον στο omadpro@yahoo.gr για να οργανώσουμε όσο καλύτερα γίνεται την προσπάθεια και να γίνουν εφ' όσον το επιθυμούν συν-διαχειριστές του blog.

Ευχαριστούμε όσους εθελοντές προθημοποιήθηκαν να μας βοηθήσουν τεχνικά με φωτοσυνθέσεις και άλλα. Θα χρειαστούν ιδιαίτερα.

Τέλος, ζητάμε την κατανόησή σας και την ανοχή σας σε ενδεχόμενα προβλήματα


Απόψε έμαθα πως υπάρχει και Αγία Υπομονή!
Την Δευτέρα το βράδυ απ' τις 8 ως τις 12,30 στις εκκλησίες έχει αγρυπνία με σβηστά φώτα, μόνο με το φως των καντηλιών!
Γιατί νοιώθω τόσο συγκίνηση γι' αυτό, δεν ξέρω!
Βοήθειά μας, παιδιά! Πίστη και ΥΠΟΜΟΝΗ, παιδιά! Θα τα καταφέρουμε!

Αγία Υπομονή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Βυζαντινή αγιογραφία της Αγίας Υπομονής στο σπήλαιο του Αγίου Παταπίου

Το μοναστήρι του Αγίου Παταπίου (Σεπτέμβριος 2006)
Η Αγία Υπομονή ήταν η βασίλισσα του Βυζαντίου Αυγούστα Ελένη – Δραγάση Παλαιολόγου. Ήταν κόρη του αυτοκράτορα των Σλάβων Κωνσταντίνου Δραγάση. Έγινε αυτοκράτειρα του Βυζαντίου ως σύζυγος του Εμμανουήλ Β’ του Παλαιολόγου.

Πίνακας περιεχομένων

Ο βίος της Αγίας Υπομονής

Είχε 6 παιδιά και ως αυτοκράτειρα και, κατά τον φιλόσοφο Γεώργιο Πλήθων Γεμιστό, διακρινόταν για τη σωφροσύνη της και την δικαιοσύνη της. Ήταν η μητέρα του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.
Ο αυτοκράτορας σύζυγός της έγινε αργότερα μοναχός με το όνομα Ματθαίος και μετά το θάνατό του έγινε και η ίδια μοναχή στο μοναστήρι της Κυρά - Μάρθας. Ήταν μια μοναχή σαν όλες τις άλλες και, ακόμη και αν ήταν αυτοκράτειρα, έκανε όλα τα διακονήματα στο μοναστήρι.
Η Αγία Υπομονή βοήθησε να ιδρυθεί ένας οίκος ευγηρίας, με το όνομα ‘Η ελπίδα των απελπισμένων’, στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη (του τιμίου Προδρόμου) της Πέτρας όπου φυλασσόταν το σκήνωμά του Αγίου Παταπίου.
Η πολιορκία της Κωνσταντινούπολης συνέβη κατά τη στιγμή που εκείνη και ο σύζυγός της είχαν εξοριστεί (1390 – 1392). Η Αγία Υπομονή πέθανε στις 13 Μαρτίου του 1450, 3 χρόνια πριν η Κωνσταντινούπολη, πρωτεύουσα του Βυζαντίου, πέσει στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων, έπειτα από μακρά πολιορκία. Στην πτώση της Κωνσταντινούπολης ο αυτοκράτορας υιός της, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, πέθανε στη μάχη. Η Αγία Υπομονή ετάφη στη μονή του Παντοκράτορα στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί ετάφησαν ο αυτοκράτορας σύζυγός της και 3 από τα παιδιά τους (εκ των οποίων τα 2 ήταν μοναχοί).

Η ανεύρεση της αγιογραφίας και της τιμίας κάρας της Αγίας Υπομονής

Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453, ο Αγγελής Νοταράς, συγγενής του αυτοκράτορα (ανιψιός της Αγίας Υπομονής) μετέφερε στο βουνό Γεράνεια στη Νότια Ελλάδα (κοντά στην Αθήνα) και έκρυψε το λείψανο του Αγίου Παταπίου σε μια σπηλιά, κοντά στην πόλη Θέρμαι (το σημερινό Λουτράκι) που ήταν ήδη ασκητήριο μοναχών από τον 11ο αιώνα μ.Χ. Στο σπήλαιο αυτό βρέθηκε Βυζαντινή αγιογραφία της Αγίας Υπομονής και η αγία κάρα της. Στο σπήλαιο αυτό χτίστηκε το 1952 από τον γέροντα Νεκτάριο Μαρμαρινό το μοναστήρι του Αγίου Παταπίου όπου και φυλάσσεται η σεπτή κάρα της Αγίας Υπομονής.

Εορτασμός της μνήμης της Αγίας Υπομονής

Εορτάζουμε τη μνήμη της Αγίας Υπομονής στις 29 Μαΐου (ημέρα της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως).

Πηγές

  • «Βίος, ακολουθία, παρακλητικός κανόνας και εγκώμια εις την αγία μητέρα ημών Υπομονή» [Δρος Χαράλαμπου Μπούσια, Έκδοση Ιεράς μονής Οσίου Παταπίου, Λουτράκι 1999]
  • «Η Αγία Υπομονή: Ιστορία και ασματική ακολουθία της» [Πρωτοπρεσβύτερου Σωτήριου Μακρυστάθη, Αθήνα, 1993]
  • «Kανών Παρακλητικός και Χαιρετιστήριοι Οίκοι εις την Οσία Μητέρα Ημών Υπομονή» [Δρος Χαράλαμπου Μπούσια, Έκδοση Ιεράς μονής Οσίου Παταπίου, Λουτράκι 2007]
  • «Ο Όσιος Πατάπιος» [Στυλιανού Παπαδόπουλου, καθηγητού πανεπιστημίου Αθηνών, Έκδοση Ιεράς μονής Οσίου Παταπίου, Λουτράκι, Ελλάδα, έκδοση 2006].

4 σχόλια:

Paraskevi Lamprini M. είπε...

και μένα μου έκανε εντύπωση ότι υπάρχει αγία Υπόμονή!!!

Αστοριανή είπε...

...Κατερίνα μου,
όποιοι και να είναι...
όσοι και να είναι,
προσεύχομαι νοερώς για όλους μας...
Σε φιλώ,
σε πεθυμήσαμε,
Υιώτα

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Αγαπημένα μου, κορίτσια, χαράς στην υπομονή σας!

Ας προσευχηθούμε, γιατί χανόμαστε!
Φιλάκια, πολλά! Θα τον βρω τον τορό! Σιγά σιγά, να προλάβω τα καθυστερούμενα!

Εγώ, να δείτε πεθυμιές, Γιώτα μου! Υπομονή!

Ελπίδα είπε...

Σφάλμα 404 - Η σελίδα δεν υπάρχει :'(

Το πρόβλημα ίσως οφείλεται σε ορθογραφικό λάθος κατά την εισαγωγή της διεύθυνσης (URL) ή σε προσωρινή δυσλειτουργία του Pathfinder.

Τί μπορώ να κάνω τώρα;

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα
Eπικοινωνήστε μαζί μας για να μας ενημερώσετε για το πρόβλημα.
Ελέγξτε τις σχετικές σελίδες υποστήριξης.
Επισκεφθείτε μια από τις παρακάτω δημοφιλείς υπηρεσίες του Pathfinder:

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ το λινκ!!!
Θα δω, αν μπορέσω να το βρω!