Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Κάρλα, περίμενέ με...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ  2012
- ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΜΝΑΙΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕΜΕΒΟ
               « Η Κάρλα αλλάζει. Θα γίνει όπως την ονειρεύομαι;» 
Αυτό τον τίτλο έχει το διήμερο εκδηλώσεων  που προσφέρει στο κοινό το ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.   
Την Παρασκευή 18 και την Κυριακή  20    Μαΐου στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο .    
 Για τη φετινή χρονιά το γενικό θέμα της γιορτής των Μουσείων έχει οριστεί ως εξής: 
« Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει . Νέες προκλήσεις και εμπνεύσεις».   Έτσι, το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας την Παρασκευή 18 Μαΐου θα υποδεχτεί τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, οι οποίοι , αφού ξεναγηθούν και ενημερωθούν για την ιστορία της λίμνης διαχρονικά με προβολή εποπτικού υλικού, στη συνέχεια θα πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές δράσεις , με τίτλο : 
« Η Κάρλα αλλάζει. Θα γίνει όπως την ονειρεύομαι;».  
 Οι μαθητές θα ζωγραφίσουν την Κάρλα των ονείρων τους και οι δημιουργίες τους θα αποτελέσουν το υλικό έκθεσης που θα  εκτίθεται στο Μουσείο. 
Επίσης, χωρισμένοι σε ομάδες θα δημιουργήσουν σε παζλ – και βιωματικά θα προσεγγίσουν -  τα βασικά στοιχεία του κάρλιου πολιτισμού , που χάθηκε μαζί με τα νερά της λίμνης το 1962. Τις δράσεις αυτές θα παρακολουθήσει η Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρος της Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου κα Σούλα Μπαρτζιώκα, την οποία το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. 
Θα τιμήσει για την πολύτιμη βοήθειά της στην ευόδωση των στόχων του ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.  ,που αφορούν τόσο στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής.   
 Εκείνη την ημέρα το Μουσείο θα είναι ανοιχτό ως τις 13.00΄μ.μ.
 Την Κυριακή 20 Μαΐου θα παραμείνει ανοικτό για τους επισκέπτες του πρωί και απόγευμα. 
Το πρωί θα γίνεται ξενάγηση και παράλληλα οι επισκέπτες θα  μπορούν να δουν έκθεση με φωτογραφικό και αρχειακό υλικό  αφιερωμένη στο Βυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου Καναλίων
Το απόγευμα της Κυριακής από 16.00  - 20.00 μ.μ.  θα γίνει προβολή του θεατρικού έργου «ΗΤΑΥΡΟΣ στο υγρό μάτι της θεσσαλικής γης» σε σενάριο Ευάγγελου Κάβουρα και σκηνοθεσία Θανάση Ζέρβα   με θίασο ηθοποιών-μέλη των «Φίλων του ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.»  , μια παραγωγή του ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. 
ΥΓ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!
"ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: