Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Μου το είπε ένα άλλο παπαγαλάκι...

Ίσως κάποιους τους ενδιαφέρει.

Άγρια φύση της Ελλάδας

Διαδικτυακός διαγωνισμός φωτογραφίας 18 ΜΑΪΟΥ - 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Παράλληλα με την έκθεση φωτογράφος άγριας φύσης διοργανώνεται για πρώτη φορά ο διαδικτυακός διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα την ελληνική άγρια φύση.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας. Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 έως και το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, σε μια ή περισσότερες από τις τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού. Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν τραβηχτεί στην Ελλάδα και ο κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα να υποβάλει έως μια φωτογραφία σε κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες δηλαδή το μέγιστο τρεις φωτογραφίες συνολικά.

3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Ζώα, Φυτά και Τοπία της Ελλάδας.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει οποιαδήποτε φωτογραφία συμμετέχει, μια φορά κάθε ημέρα από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 έως και το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009. Οι πέντε πρώτες φωτογραφίες θα παρουσιάζονται σε αυτήν εδώ τη σελίδα. Οι υπόλοιπες συμμετοχές εμφανίζονται πατώντας στο σύνδεσμο "όλες οι φωτογραφίες της κατηγορίας" που βρίσκεται στο κάτω τμήμα αυτής της σελίδας.

ΝΙΚΗΤΕΣ: Οι πρώτες φωτογραφίες σύμφωνα με την ψηφοφορία του κοινού που αντιστοιχούν σε ποσοστό 20% των συνολικών φωτογραφιών που συμμετέχουν σε κάθε κατηγορία έως τις 13 Ιουνίου 2009, προκρίνονται προς τελική αξιολόγηση από επιτροπή ειδικών στην φωτογραφία φύσης. Η επιτροπή αυτή καθορίζει την τελική σειρά κατάταξής τους και τα δώρα κερδίζουν οι δέκα πρώτες φωτογραφίες από κάθε κατηγορία σύμφωνα με την τελική αυτή σειρά.

ΔΩΡΑ: Στις τρεις πρώτες φωτογραφίες κάθε κατηγορίας με την ευγενική χορηγία της SONY δίνονται αντίστοιχα, 3 φωτογραφικές μηχανές SONY DSLR A300, 3 Ψηφιακές Κορνίζες SONY DPFD72B και από τις Εκδόσεις Polaris, 3 αντίτυπα του λευκώματος "Φωτογράφος Άγριας Φύσης – 18". Στις υπόλοιπες επτά φωτογραφίες από κάθε κατηγορία, δίνονται αναμνηστικά της έκθεσης φωτογράφος άγριας φύσης 2009.

ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009: Το faf.gr με σκοπό να ικανοποιήσει το αίτημα πολλών από τους συμμετέχοντες να παρέχεται μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής σε φωτογραφίες που καθυστερημένα εισήλθαν στο διαγωνισμό αλλά και για να αντιμετωπίσει ορισμένα τεχνικά θέματα ψηφοφορίας, αυξάνει τον αριθμό των φωτογραφιών που θα τεθούν στην κρίση της επιτροπής. Οι πρώτες φωτογραφίες σύμφωνα με την ψηφοφορία του κοινού που αντιστοιχούν σε ποσοστό 20% των συνολικών φωτογραφιών που συμμετέχουν σε κάθε κατηγορία προκρίνονται προς τελική αξιολόγηση από επιτροπή ειδικών.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους καταξιωμένους φωτογράφους άγριας φύσης: Χρήστο Βλάχο, Andrea Bonetti, Πάνο Δενδρινό.

Παρασκευή 22 Μαϊου 2009: Λόγω της μεγάλης συμμετοχής του κοινού, αποφασίστηκε να αυξηθούν σε είκοσι οι φωτογραφίες κάθε κατηγορίας που θα τεθούν τελικά στην κρίση της επιτροπής (βλ. παραπάνω στην παράγραφο ΝΙΚΗΤΕΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: