Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Έννοιες της "λευτεριάς" και φίλοι



Mηθυμναίος είπε...

Τούτο το σχόλιο αφορά το «λεύτερη» μα εκεί βρήκα την πόρτα κλειστή!

Το φτωχό μου το μυαλό δεν εισπράττει, κάποιες φορές, κώδικες και σημάδια…
Δεν κατάλαβα αυτό το «λεύτερη»… Κι επειδή γι’ αυτό είναι οι άνθρωποι, για να σμίγουν, να αφουγκράζονται o ένας τον άλλο, να αναγνωρίζονται και να πορεύονται, να μικραίνει ο κόσμος, να μεγαλώνουν οι αγκαλιές. Αφήνω δυο λόγια:

Δένονται οι άνθρωποι, Κατερίνα, κι ας μην το δείχνουν όλοι. Καθένας έχει τον τρόπο του να εκδηλώνει τα συναισθήματά του.

Με της καλημέρας μου τα φιλιά!

Κατερίνα Λεύτερη είπε...

Στράτο μου, αγαπημένε, μόλις γύρισα από τα ταξίδια μου! Φυσικό ήταν να βρεις την πόρτα κλειστή, εφόσον έλλειπα, κι ακόμα πιο φυσικό, αν είσαι σαν κι εμένα και έχεις πολλά σπίτια!
Χάρηκα πολύ όμως που βρήκα το σημαδάκι σου, το λουλουδάκι σου στην πόρτα να με περιμένει!
Το "λεύτερη" Στράτο μου, σημαίνει πολλά, αλλά κυρίως την αποδέσμευσή μου απ' το μαγαζί που κυριολεκτικά με είχε "φυλακίσει".
Λεύτερη, Στράτο μου, θα πει, να μπορείς να τρέχεις στα παιδιά σου, όταν πρέπει να είσαι δίπλα τους, σα μάνα! Να μπορείς να τρέχεις στην πατρίδα σου και στις ρίζες, όταν το έχεις ανάγκη ή πρέπει.
Λεύτερη θα πει, να μην είσαι δεσμευμένη σε μια δουλειά απ' το πρωί, μέχρι το βράδυ, κάθε μέρα, όταν είσαι μάνα και γυναίκα και ο ρόλος σου και ο προορισμός της ζωής σου ήταν για αλλού...
Λεύτερη, όπως το εννοώ εγώ, είναι πολλά, αλλά δεν γράφονται έτσι, σαν ποίημα! Απλά το νιώθω, και ιντερνετικά θα φανεί σιγά σιγά η όποια έννοια, όπως θα την φέρνει η ίδια η ζωή, μαζί με την "ελευθερία" της.
Φιλάκια, Στράτο μου! Αν και τα καλοκαίρια πάντα είναι πιο λεύτερα, ακόμα και στις "βόλτες", σίγουρα κάπου θα συναντηθούμε!
"Καλό μας καλοκαίρι!"
Δεμένοι με αγάπη, έτσι κι αλλιώς, Στράτο μου!
Υγ. Πόρτες κλειδωμένες ιντερνετικά, για να αποδεσμεύσω τους πραγματικούς φίλους μου απ' το χάσιμο χρόνου των σχολίων τους, για να τον κερδίσουμε σε άλλη επαφή,πιο ουσιαστική, εκτός big brother.
Έτσι κι αλλιώς, Στράτο μου,ποτέ στα δικά μου σπίτια δεν γινόταν συνωστισμός! Μην στεναχωριέσαι! Κλειστές ή ανοιχτές, αυτοί που πρέπει, είναι μέσα!
Τώρα φιλάκια!