Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

magnesianews

magnesianews

«Το παρελθόν κι η ιστορία, οδηγός στο μέλλον»

Εκδήλωση με μουσική και αφήγηση από τη Μικρασία του ’22 προς τη ματοβαμμένη Ελλάδα του ’40
Γράφει:
19/10/2012, 19:25




Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού σε συνεργασία με την μαντολινάτα Αλμυρού, τη χορωδία του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού και την ομάδα BookCrossing Βόλου, διοργανώνει την εκδήλωση: «Το παρελθόν κι η ιστορία, οδηγός στο μέλλον», με συνοδεία μουσικής, τραγουδιού και την παρουσίαση δύο λογοτεχνικών βιβλίων. Ανοίγοντας πανιά στη μνήμη, ταξιδεύει από τη Μικρασία του ’22 προς τη ματοβαμμένη Ελλάδα του ’40.


Κουσάντασι, Σμύρνη, Φώκαια, Κωνσταντινούπολη, Βόλος, Κράσνιε Λουτς (κόκκινη ακτίνα), Λάντσερντορφ, διωγμοί, σφαγές, πόνος, λύπη, προσφυγιά.


Δυο βιβλία, «Το χαμένο ταίρι» του Διονύση Λεϊμονή και των εκδόσεων Ακρίτας, με χρώμα και μνήμες Μικρασίας και «Σ’ όποια γλώσσα κι αν το πεις» της Δέσποινας Λάππα - Κόντου και των εκδόσεων Διόπτρα, με αποχρώσεις και περιπλανήσεις κατοχής, συναντιούνται με το τραγούδι και τη μουσική από τη Χορωδία του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού και τη Μαντολινάτα Αλμυρού, και μας ταξιδεύουν σε συγκινητικά μονοπάτια αναμνήσεων.


Κεντρικός συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Βαραλής.


Την παρουσίαση και αφήγηση του βιβλίου «Το χαμένο ταίρι» έχουν αναλάβει οι: κ. Αθανασία Χριστοπούλου - Παπασταμάτη και η κ. Μαρία Γεωργακοπούλου. Του βιβλίου «Σ’ όποια γλώσσα κι αν το πεις»» έχουν αναλάβει οι: κ. Αικατερίνη Μπάρτζη και ο κ. Χαράλαμπος Παυλίδης. Συμμετέχουν με αφήγηση ακόμη οι: κ. Δήμητρα Σκουφογιάννη, ο κ. Δημήτριος Τσούτσας (αντιδήμαρχος Αλμυρού), η κ. Μαριάννα Σαμαρτζή και ο κ. Χρήστος Σαλάτας.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, ώρα 19:00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Διάρκεια εκδήλωσης: 2 ½ ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: