Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Τα μαντάτα απ' τον Μηθυμναίο, Στράτο Δουκάκη

2 Ιουν 2009

Η επιτυχημένη παρουσίαση της 4ης Ανθολογίας

και ο απόηχός της...
.
Σε ζεστό και οικείο κλίμα, διεξήχθη η παρουσίαση της 4ης Ανθολογίας της ΕΕΛΣΠΗ στη 6η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 31 Μαΐου 2009.

Την επιμέλεια, διοργάνωση και την ευθύνη της παρουσίασης είχαν οι Εκδόσεις Ζήτη και η Ένωσή μας, το κύριο βάρος βέβαια της όλης προσπάθειας ανέλαβε προσωπικά η κα. Πελαγία Ζήτη.
Συντονιστής ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3 κ. Κώστας Μπλιάτκας που μετά την δική του παρέμβαση έδωσε το λόγο στην Καθηγήτρια Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. κα. Δήμητρα Σφενδόνη–Μέντζου, η οποία με την ομιλία της έδωσε μια ξεχωριστή διάσταση γοητεύοντας τους παρευρισκόμενους. Συνέχισε ο Πρόεδρος τoυ Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανος Ταμβάκης, υποστηρικτής και διαμεσολαβητής για τη χορηγία που έκανε το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Κατόπιν το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΕΛΣΠΗ κ. Βάιος Φασούλας και μετά η Γιώτα Στρατή, που πολύ ευγενικά της παραχώρησε τη σειρά του, ο τομεάρχης ΗΠΑ κ. Σπύρος Δαρσινός που μας εξέπληξε με τον υπέροχο στίχο του! Το λόγο έδωσαν για παρέμβαση στον αντιπρόεδρο της Ένωσης και τομεάρχη Ν. Αμερικής Στράτο Δουκάκη και την, άρτι αφιχθείσα από Αργεντινή, ιατρό Χριστίνα Τσαρδίκος, για να συνεχίσει η εκδήλωση με τον εκπρόσωπο της ΕΕΛΣΠΗ στην Ελλάδα κ. Παντελή Ξανθίδη. Δυνατή και η παρέμβαση στο τέλος της Ιουστίνης Φραγκούλη, δημοσιογράφου και συγγραφέα από το Μόντρεαλ του Καναδά.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι αξιόλογες κυρίες της ελληνικής λογοτεχνίας: Ελένη Τσαμαδού, Λένα Μαντά, Σοφία Βόικου, Μαρία Τζιρίτα κ.α. καθώς και η φίλη Μαριάνθη Βάμβουρα και ο κ. Σπύρος Ανθόπουλος μεταξύ πολλών άλλων.

Η ΕΡΤ 3 τηλεοπτικά και η Φωνή της Ελλάδας (ΕΡΑ5) ραδιοφωνικά κάλυψαν την εκδήλωση.

Το πάνελ της παρουσίασης.
Από αριστερά ο δημοσιγράφος Κώστας Μπλιάτκας (συντονιστής),
ο Παντελής Ξανθίδης, η Δήμητρα Σφεντόνη-Μέντζου,
ο Στράτος Δουκάκης, ο Βάιος Φασούλας, ο Στέφανος Ταμβάκης,
ο Σπύρος Δαρσινός, η Υιώτα Στρατή και η Χριστίνα Τσαρδίκος .
.
Ο κ. Βάιος Φασούλας (Πρόεδρος της ΕΕΛΣΠΗ)
Παντελής Χανθίδης και Σπύρος Δαρσινός (Αντιπρόσωποι Ελλάδας και Η.Π.Α.)

Στράτος Δουκάκης, Βάιος Φασούλας,
και ο Πρόεδρος του ΣΑΕ Στέφανος Ταμβάκης

Η δυναμική δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Ιουστίνη Φραγκούλη
και ο συντονιστής δημοσιογράφος της ΕΤ3 κ. Κ. Μπλιάτκας

Η αφεντιά μου ανάμεσα στις αξιόλογες συγγραφείς
Λένα Μαντά, Ελένη Τσαμαδού και Μαρία Τζιρίτα
που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Μηθυμναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια: