Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η φωνή της μαγεύει… Βιολέττα Ντάγκαλου

Η φωνή της μαγεύει…

2014-02-16 - 22:52:06
Η φωνή της μαγεύει…ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
Το ισχυρό της μουσικό ένστικτο, την οδήγησε να δηλώσει συμμετοχή στο δημοφιλές talentshow«TheVoice», ενώ το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της, της έδωσε το «πράσινο φως» να προκριθεί, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.
Η 20χρονη Βολιώτισσα Βιολέττα Ντάγκαλου, η οποία αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Βόλου και είναι φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εντυπωσίασε το Μιχάλη Σταβέντο, μέλος της κριτικής επιτροπής, ερμηνεύοντας με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο το «Μακριά μου να φύγεις», το οποίο της έδωσε το «εισιτήριο» να προχωρήσει στο δημοφιλές τηλεοπτικό talentshow, αποδεικνύοντας σε κάθε βήμα, την ερμηνευτική της ευαισθησία.
Η μικρότερη κόρη του Γιώργου και της Αποστολίας Ντάγκαλου, ξεχωρίζει με την καλλιτεχνική της ωριμότητα και την κατάρτισή της στη μουσική, συλλέγοντας παράλληλα πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Γλυκερία Υδραίου
Φωτό : Ηλίας Καράτσαλος 
Όπως αναφέρει η ίδια, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την Αγγλική και την Αμερικάνικη βερσιόν, της άρεσε η φιλοσοφία και ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένο το συγκεκριμένο talentshow και όταν τυχαία διάβασε την ανακοίνωση συμμετοχής στην Ελληνική παραγωγή, έγνεψε αμέσως καταφατικά.
«Όταν διάβασα, όλως τυχαίως, μια ανακοίνωση στο διαδίκτυο για ακροάσεις, την θεώρησα ως καρμικό σημάδι κι έτσι δήλωσα αμέσως συμμετοχή» ομολογεί. Το κυρίαρχο συναίσθημα, όταν βρέθηκε μπροστά στην κριτική επιτροπή, ήταν «άγχος, άγχος, άγχος» υπογραμμίζει η νεαρή Βιολέττα, τονίζοντας παράλληλα ότι «ένιωσα πάρα πολύ μεγάλη έκπληξη και χαρά όταν είδα να γυρίζει προς την πλευρά μου ο Μιχάλης Σταβέντο».
Η χαρισματική ερμηνεύτρια απέδωσε με το δικό της τρόπο το τραγούδι που πρωτοερμήνευσε ο Πάνος Γαβαλάς, έχοντας, ωστόσο, ως μουσικό σημείο αναφοράς την ερμηνευτική άποψη της Ελένη Βιτάλη.
Οπως τονίζει, παράλληλα, έχει μεγάλη σημασία για την ίδια η διαδρομή, η πορεία στη συγκεκριμένη διοργάνωση, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που θα αποκομίσει. «Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη εμπειρία θα μου προσφέρει μια καλή ανάμνηση, γνώσεις, ενδεχόμενα κάποιες επιπλέον συνεργασίες στο χώρο, και προσωπικά, αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να κάνω τον κόσμο να ταξιδεύει με την φωνή μου. Κι αν το καταφέρω, θα είναι η πιο μεγάλη επιτυχία για μένα» υπογραμμίζει η ίδια.
Τα ακούσματα της νεαρής ερμηνεύτριας είναι κυρίως έντεχνα και παραδοσιακά, αλλά της αρέσει εξίσου η τζαζ και η σόουλ μουσική. «Ονειρό μου, τονίζει η ίδια, είναι να κάνω κάτι δικό μου, συνδυάζοντας τα δύο στοιχεία που με ενδιαφέρουν, την παραδοσιακή Ελληνική και τη τζαζ μουσική».
Ολα είναι μουσική
Το μουσικό της ταλέντο διαφάνηκε από μικρή ηλικία, από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και η πρώτη που το διέκρινε, ήταν η δασκάλα της μουσικής, η οποία «παρότρυνε τους γονείς μου να με εγγράψουν σε κάποιο Ωδείο, προκειμένου να ξεκινήσω μαθήματα βιολιού. Όπως είπε χαρακτηριστικά η δασκάλα μου, στους γονείς μου, θα έπρεπε να ασχοληθώ με το βιολί, διότι το ηχόχρωμα της φωνής μου ταιριάζει απόλυτα με το συγκεκριμένο μουσικό όργανο» θυμάται η νεαρή μουσικός, ανατρέχοντας στην αφετηρία της μουσικής της διαδρομής». Η συγκεκριμένη παρότρυνση, έμελλε να αποτελέσει καθοριστικό σημείο στη μετέπειτα πορεία της.
Ο κύκλος της μουσικής γνώσης άνοιξε στο Δημοτικό Ωδείο του Ιλίου, στη διάρκεια της διαμονή της οικογένειας στην Αθήνα και συνεχίστηκε στο Εθνικό Ωδείο του Βόλου. Η επιλογή του Μουσικού Σχολείου Βόλου και η εισαγωγή, κατόπιν, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ήταν η φυσική συνέχεια ενός δημιουργικού κύκλου, που διευρύνεται και εξελίσσεται διαρκώς.
Στις μουσικές περγαμηνές της Βιολέττας Ντάγκαλου καταγράφονται το πτυχίο αρμονίας και το δίπλωμα μονωδίας που ήδη κατέχει, ενώ στο μεταξύ παρακολουθεί μαθήματα αντίστιξης και κλασικού βιολιού στο Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Στα μελλοντικά όνειρα και τους στόχους της, είναι, εξάλλου, οι μεταπτυχιακές σπουδές μουσικής στο εξωτερικό και όπως υπογραμμίζει η ίδια, θα το επιδιώξει.
Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η 20χρονη Βιολέττα έχει εργαστεί κατά καιρούς σε μουσικές σκηνές αλλά «περισσότερο ως μουσικός, παρά ως τραγουδίστρια» διευκρινίζει η ίδια. Η μουσική της εμπειρία στο χώρο ξεκίνησε ουσιαστικά μέσα από τις συναυλίες του Μουσικού Σχολείου Βόλου, ενώ λίγο αργότερα συμμετείχε με επιτυχία σε οντισιόν που διοργάνωσε το Vox, όπου εμφανίζονταν, τραγουδώντας και παίζοντας βιολί. «Δεν έχω γενικότερα πολύ μεγάλη σκηνική εμπειρία αλλά προσπαθώ να βελτιώνομαι» επισημαίνει η ίδια.
Τα όνειρά της
Η νεαρή Βιολέττα είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη, γνωρίζει επακριβώς ποιό είναι το πεδίο στο οποίο θα ήθελε να δραστηριοποιηθεί και έχει επιλέξει απολύτως συνειδητά την μουσική οδό. «Ηξερα από πολύ μικρή τι ήθελα να κάνω. Ηξερα ότι θέλω να ασχοληθώ με την μουσική και είμαι πλημμυρισμένη από χαρά και ευτυχία, διότι κατάφερα να περάσω στο «TheVoice» και να δείξω στον κόσμο και την δική μου φωνή. Νιώθω πολύ ευτυχισμένη γιατί ο κόσμος με αγκάλιασε κι αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω» τονίζει η ίδια.
Εχοντας ως μότο ζωής τις συμβουλές των γονιών της, έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν έρθουν τα πράγματα ευλογημένα και είμαι τυχερή, πιστεύω ότι θα βρίσκομαι στη σκηνή».


2 σχόλια:

Paraskevi Lamprini M. είπε...

μπράβο στην Βιολέττα Χριστίνα Ντάγκαλου!!!... εκπληκτικές σπουδές..μπραβο της!!!

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Εμ, τι νόμιζες, Λαμπρινή μου; Μπρίκια κολλάμε;