Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ένοχος ο οδηγός που τραυμάτισε θανάσιμα τον Σπύρο Παπαγιάννη

Η Κατερίνα Δεστάπα κοινοποίησε σύνδεσμο από Olga Zissi.
πριν από μία ώρα περίπου
Κι η ποινή, ποινή δεν έχει...
Με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του ποδηλάτη και δημοσιογράφου Σπύρου Παπαγιάννη, ο οποίος χτυπήθηκε θανάσιμα από Ι.Χ. που παραβίασε ερυθρό σηματοδότη, ενώ του επιδικάστηκαν και τα δικαστικά έξοδα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η σύλληψη του ψευδομάρτυρα, ο οποίος θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς αποδείχτηκε ότι όχι μόνο διαστρέβλωσε τα γεγονότα, αλλά, όπως είπε ο εισαγγελέας: «Ο μάρτυρας δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό».

Ο 34χρονος Σπύρος ήταν λάτρης του ποδηλάτου και μέλος των εθνικών ομάδων με πολλές διακρίσεις στο παρελθόν. Δούλευε ως δημοσιογράφος στο Eurosport, μεταδίδοντας αγώνες ποδηλασίας υψηλού επιπέδου, όπως τους Γύρους Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας καθώς και Παγκόσμια Κύπελλα και Πρωταθλήματα Ποδηλασίας αλλά και σκι.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου 2012 πήγαινε στη δουλειά του με το μηχανάκι, όταν ένα Ι.Χ. τον παρέσυρε τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα, στη διασταύρωση των οδών Ηλιουπόλεως και Καφαντάρη. Νοσηλεύτηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» και στον «Αγ. Σάββα» για 34 μέρες, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή, υποκύπτοντας στα τραύματά του το πρωί του Μ. Σαββάτου, στις 14/4/2012.

Είναι η πρώτη φορά που ολοκληρώνεται δίκη τροχαίου δυστυχήματος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (23 μήνες μετά το δυστύχημα), γεγονός το οποίο μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι ίσως πλέον οι υποθέσεις τροχαίων θα εκδικάζονται χωρίς χρονοτριβές και με την αρμόζουσα απόδοση δικαιοσύνης, χωρίς εξαιρέσεις.

Διαλεκτή Αγγελή


Δεν υπάρχουν σχόλια: