Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλη στιγμή - πολλών στιγμών

Ήταν μια δυνατή στιγμή που "αέρισα" ένα σοβαρό μου πρόβλημα.
Όχι, δεν μετάνιωσα, απλά λείπει "κάτι"...
Για να είμαι πιο ακριβής "κάποιος", "κάποιες", "κάποιο".
Άργησα πολύ, το ξέρω.
Προσεχώς, όλα όσα λείπουν...


Καμιά φορά, νομίζουμε πως έχουμε ένα μεγάλο μυστικό, μα έτσι είναι, αν έτσι πιστεύουμε! Τέλος πάντων, εφόσον μυστικό που το ξέρουν πάνω από 3, το ξέρει όλος ο κόσμος, κι επειδή δεν αντέχω άλλο το κρυφτούλι και μάλιστα να αφορά και την υγεία μου, γι' αυτό, επιτρέψ'τε μου, χωρίς πολλά λόγια και εξηγήσεις, να πω στον αέρα, (ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΩ!) ένα Μεγάλο "Ευχαριστώ", πρώτα στον Θεό και μετά σε μια ομάδα ανθρώπων, που έδωσαν και την ψυχή τους για πάρτη μου σήμερα και όχι μόνο! Από σήμερα, ξαναγεννήθηκα ψυχικά, νομίζω πως είμαι κοντά στο να νιώσω ελεύθερη, βήμα βήμα, αλλάζω πολλά, (μαχαίρι και το τσιγάρο; είδωμεν!) βήμα βήμα, γράφω αυτό το μήνυμα, πρώτον για να με προκαλέσω να μιλήσω, να ελευθερωθώ, αρκετά "φυλακίστηκα" και β' για να δεσμεύσω τον εαυτό μου, ως προς το τσιγάρο! Αν λυγίσω, και το μάθετε, ΝΑ ΜΕ ΦΤΥΝΕΤΕ!!!
Φύγε ανάρτηση, πριν μετανιώσω πάλι και σε σβήσω!
Υγεία παιδιά! Δεν χρωστάμε εξηγήσεις σε κανέναν, ούτε πρέπει να ντρεπόμαστε κιόλας, αν δεν πάει κάτι καλά μ' αυτήν. Έλεος, δεν αντέχω άλλο με τα ταμπού μας και το τι θα πει ο κόσμος! Η ζωή είναι δική μας, όχι του κόσμου! Φύγε, μωρέ, πριν μουγκαθώ πάλι! Ευτυχώς, τώρα έχω ελεύθερο και τ' άλλο χέρι! ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΚΟΣΜΕ!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, μην αφιβάλλετε, καθόλου!!!
  • Katerina Tsiouprou περαστικα να ειναι ολα Κατερινακι μου!!! 
  • Κατερίνα Δεστάπα Επειδή θα ξαναφύγω για λίγο, να θυμάστε ότι εύκολο είναι το πρώτο βήμα, κι απόψε τό 'κανα, μετά έχει και πρώτο πέσιμο, αλλά αυτό δείχνει πως ξεπέρασα το μπουσούλημα, πάω για φυσιολογικό περπάτημα, προσεχώς. Μην περιμένετε απόψε να τρέξω, σχολιάστε ότι θέλετε, εκεί θα δω τον σεβασμό των φίλων μου και την εκτίμησή τους για το πρρόσωπό μου, φιλιά και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ τον Θεό, όχι για το αποτέλεσμα τούτης της μέρας, όσο για τον μεγαλείο που ένιωσα βλέποντας τον συνδυασμό, Θεός, Σταυρός, Χέρι Ανθρώπου Γιατρού!
  • Κατερίνα Δεστάπα Ευχαριστώ, Κατερίνα μου! Ευχές πολλές - πολλές για όλα τα καλά!
  • Eleftheria Goulou Κατεριν μου γειασου, τι διαβαζω? απο καιρο που ειχες παεοστο νοσοκομειο λαρισσας καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα.Φυσικα δεν εχεις καμμια υποχρεωση ν'απολογεισαι για κατι που δεν επελεξες, ειδικα οταν ειναι για την θγεια μας.Και ποιος μπορει να μιλησει και τι να πει? Μιλα οσο θες ,βγαλε απο μεσα σου οτι σε ποναει, να μην σε νοιζει τιποτα, ο καθενας ας κοιταει τον δικο του εαυτο. Ολοι περναμε μπορες, ευχομαι η δικη σου να ειναι ιασιμη.Οσο για το τσιγαρο κοφτο. Και μενα καπνιζει ο μικρος και εχει ευαισθησια του ειπε ο γιατρος να το κοψει αλλα...... ξανα μανα.Πολλα φιλια
  • Κατερίνα Δεστάπα με οι το νοιώθω. και με πολλή ένταση, μάλιστα. και με κεφαλαίο.
  • Κατερίνα Δεστάπα Ελευθερία ... έγραψα πολλά μηνύματα, αλλά το έσβηνα μέχρι τις τελίτσες. Άσε, δεν είμαι έτοιμη... απλά, κάνω κάτι επισκευές και στα δόντια και το τσιγάρο θα κάνει ζημιά και θα τα σκοτώσει και θα σκατώσει όλα, κυρίως την θυσία του γιατρού. Και απεξάρτηση από σήμερα, ζόρι, γι' αυτό εκτίθεμαι δημόσια, για να τα καταφέρω! Ούτε εγώ το έκοβα σε άλλα σοβαρά. Τώρα όμως αλλάζει το θέμα. Είναι σα να χτίζαμε όλη μέρα και το βράδυ γκρεμίζαμε. .. Δε λέει. δύσκολες εποχές, δάνεια, τρέχα γύρευε, τόσες σκοτούρες, τέλος στον νταλκά τι θα πει ο κόσμος! Μάσκα στο στόμα, έρχονται κι Απόκριες, σε μένα θα κρατήσουν ως και μετά τα μπάνια, αλίμονο άμα μείνω μέσα κι άλλο, θα χαζέψω!!! Ας φύγει, μη το σβήσω πάλι!
  • Κατερίνα Δεστάπα Όλα είναι καθαρά, εδώ και δυο μήνες, μην ανησυχείς! (αφού μάζεψα συλλογή διαγνώσεων κ.λ.π. αλλά τελικά, εμείς είμαστε οι γιατροί του εαυτού μας.) Φιλιά!
  • Lamprini Tisolmi Ο καθένας κάνει ο,τι μπορεί... ελπίζω να καταφέρεις... το ακατόρθωτο!!!!... κουράγιο!!!!!!
  • Κατερίνα Δεστάπα Πήγα κι ήρθα, Λαμπρινή, τόσο γρήγορα, ΟΛΑ ΚΑΛΑ, πάμε παρακάτω, έχει ο κόσμος τόσα προβλήματα, να μην έχει και τον νταλκά τον δικό μου. Ζόρι μέγα το τσιγάρο, ούτε που ξέρω! Γυρίζω γύρω γύρω, τ' ανάβω εκεί στο χέρι με τον αναπτήρα, ως εκεί, το κοιτάω, το σβήνω, κι αμάν αμάν! ΦΤΥΝΕ ΕΣΥ, προκαταβολικά, ακόμα και γι' αυτές τις κινήσεις! Δηλαδή στατιστικά απ' τις 11 το πρωί, μηδέν τσιγάρο, εγώ που κάνω δυο πακέτα, καλά πάω!
  • Lamprini Tisolmi ο κόσμος έχει προβληματα... έχει και την εννοια των φίλων του...κι ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ.... γι''' αυτό είναι οι φίλοι!!!!!..... καμάρι... ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!!!
  • Κατερίνα Δεστάπα Πέρασα από συμπληγάδες Λαμπρινή μου που ούτεκαν πήρες χαμπάρι! Τώρα θα κολώσω; Όλα καλά! Κι αν λυγίσω σε καμιά τζούρα ως το πρωί, ε, δεν θα πουλήσω και την Ελλάδα! Ε; Φιλάκια!
  • Eleftheria Goulou Κατερινα μου διαβάζοντας το κείμενο μου είδα οτι τοχα γράψει χάλια, αλλά εσύ καταλαβες.Μαζί σου γραφε εσύ και μεις εδώ.
  • Dimitra Laitsou ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ.....ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ......ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.....ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ.....ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
  • Dimitra Laitsou Όταν σου έρθει η ανάγκη κάπου να πιστέψεις, ξεκίνα από τον εαυτό σου...Θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα!!
  • Κατερίνα Δεστάπα Παιδιά, κάν' τε λάικ, και θα καταλαβαίνω εγώ, τι εννοείει ο καθένας! Δε μ' αρέσει να κλαίγομαι, πέρασε η δημόσια εξομολόγηση, ως εκεί, απλά, να μην απορείτε άμα με βλέπετε να κυκλοφορώ με μάσκα! Εντάξει; Δεν έχω πρόβλημα να κυκλοφορήσω και σαν δρακουλίνα, αλλά αρκετά την σκότωσα την γυναίκα μέσα μου, ΤΕΛΟΣ! Δε θα δώσω χαρά σε κάποιους που ήδη γελάνε... Ας είναι οι δικές μου λύπες κι αγωνίες, χαρές των άλλων, αρκεί να γελάνε με την ψυχή τους!
  • Κατερίνα Δεστάπα Είχα αν ήθελα τρόπους να γίνω φίρμα... Δεν στήθηκε απόψε, ούτε θέλω να είναι αυτός!
  • Κατερίνα Δεστάπα Δημητρούλα μου... έχω κόψει το αλκοοόλ μαχαίρι απ' την Πρωτοχρονιά του 2002! Ούτε που το ξαναμυρισα! Νερό, νεράκι, παντού, κι αυτό γιατί εκείνη την μέρα έκανα εμετό, σιχαίνομαι τον εμετό, ούτε στις γέννες, πάπα τσιπουράκια και κρασάκια! Άσε που αδυνάτισα σταθερά! (Ξέρω από μαχαίρια) αλλά τούτο... το τσιγάρο, είναι αλλιώς! Δεν θα το έκοβα για κανέναν λόγο! Είμαι κατ' επιλογήν καπνίστρια, πουλάμε κιόλας, πώς θα ζήσουμε; Είδωμεν! Ευχαριστώ για την σταθερή αγάπη σου.
  • Κατερίνα Δεστάπα ! το θαυμαστικό αντί τελείας!
  • Κατερίνα Δεστάπα Άσε που δεν το έκοψα! Ώρες είναι μόνο, λόγω συνθηκών. Η σκέψη του αύριο... εκεί είναι, δε θα μ' τα κλέψουν, είναι μια παγίδα... Φοβάμαι... Με φοβάμαι! Άμα τα καταφέρω να απαλλαγώ απ' αυτό, να κάνω και οικονομία θα είμαι ΗΡΩΑΣ!
  • Spiros Makrigiannis Κατερινάκι μου με την δύναμη της πίστης σου θα τα καταφέρεις! Είμαι σίγουρος για σένα. Κι αν ακόμα στραβοπατήσεις, όχι δεν θα σε φτύσω, απλά θα προσπαθήσω να σου δώσω το χέρι γλυκομαλώνοντάς σε... Θα τα καταφέρεις όμως και δεν θα χρειαστεί... Έχεις δύναμη εσύ τόση που απλόχερα την μοιράζεις στους άλλους... Τώρα σε χρειάζεται η Κατερίνα... Εμείς οι "άλλοι" που αντλήσαμε κατά καιρούς δύναμη από σένα στα δύσκολά μας τώρα ας κάνουμε στην άκρη να αφήσουμε το ζωογόνο αυλάκι σου να ποτίσει το δικό σου χωράφι... Καιρός γαρ πια....
  • Angeliki Kotti Κατερινάκι μου, ως πρώην μανιώδης καπνίστρια, σου λέω: όλα στο μυαλό μας είναι. Αν το μυαλό σου κάνει "κλικ" και γυρίσει τον διακόπτη, τέλος. Καλή δύναμη
  • Κατερίνα Δεστάπα Καλημέρα, Σπύρο μου! Τι όμορφα που τα λες! Σ' ευχαριστώ! Στραβοπάτησα, όχι σε βαθμό φτυσίματος, αλλά ζόρι! Πήρα καναδυό εισπνοές... απ΄τη μύτη, σαν τα πρεζόνια! Αυτή κι αν είναι εξάρτηση! Είναι στιγμές που γυρίζω γύρω γύρω, ειδικά τη νύχτα, είδωμεν! Υπολογιστής πάντως χωρίς τσιγάρο, μάλλον πρέπει να τον κόψω και αυτόν! Δε ξέρω, θα δείξει, ευχαριστώ που μου γλυκομίλησες Σπύρο! Έκανα μόνο δυο τζούρες, ούτε καν ένα τέταρτου του τσιγάρου, αλλά αρχίζει και ο βήχας και τρέχα γύρευε...
  • Κατερίνα Δεστάπα Αγγελικούλα μου, η συνήθεια είναι ότι χειρότερο! Δεν είναι μόνο στο μυαλό, αντιδράει και το σώμα... Εγώ πήγαινα για μπουχαρής! Ξεπέρασα τα μανιώδης! Φιλάκια, Καλημέρα, θα το παλέψω, γι' αυτό κι εκτίθεμαι! Λέω, τι θα πω στα παιδιά που θα με φτύνουν; και αντέχω στις 99 απ' τις 100 δοκιμασίες!
  • Georgia Holeva Καλή δύναμη για την προσπάθεια!Θα τα καταφέρεις!!Είμαι σίγουρη!Φιλιά πολλά!
  • Var Par η αρχή είναι το μισό τέλος! χαίρομαι για την απόφασή σου! καλή τύχη!θα ενημερώνομαι !φιλιά πολλά!! σου στέλνω θετική σκέψη!
  • Κατερίνα Δεστάπα Φτύστε, λιγάκι όμως, όσο ένα χιλιοαναμμένο τσιγάρο με αναπτήρα από μακριά, το οποίο το τιμώρησα με καναδυο τζούρες κι έδωσα στον αναπτήρα ένα καινούργιο, να παιδεύεται, πάλι! Φιλιά, Γιωργίτσα, Βαρβάρα, ευχαριστώ!
  • Γιάννης Τσίγκρας Έλα, εσύ το τσιγάρο κι εγώ τη σοκολάτα-κι όχι μόνο για συμπαράσταση-πήρα δυο κιλά.
  • Κατερίνα Δεστάπα Σιγά! Την σοκολάτα; Σ' αγαπάω πολύ, Γιάννη, ώστε να δεχτώ τέτοια συμπαράσταση! Η σοκολάτα δε βλάπτει και τα κιλά τα χρειάζεσαι. Πρόσεχε τον εαυτό σου, πλιζ! Το τσιγάρο δεν είναι τόσο θέμα για συζήτηση. Ξέρω πολλούς που Έφυγαν, χωρίς να είναι καπνιστες. Ωστόσο, εγώ πρέπει να το κόψω και επιβάλλεται, λόγω εμφυτευμάτων. Δεν έχει νόημα να μην πετύχουν, να πάει χαμένη ή τόση αγωνία των γιατρών μου, τόσα λεφτά, τόσος αγώνας και πόνος. Εσύ ξέρεις τι πέρασα. Φιλιά πολλά, Γιάννη! Σ' ευχαριστώ!
  • Νικολέτα Αιβαλιώτου Μπράβο Κατερίνα. Και η προσπάθεια μόνο αξίζει. Κακό κάνει όχι καλό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά σου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.
  • Κατερίνα Δεστάπα Τι να γράψω, τώρα; Νικολέτα μου, πρέπει, δεν φτάνει η προσπάθεια. Και πίστεψέ με, υπάρχει μέγα ζόρι. Γι' αυτό υπάρχουν και κέντρα απεξάρτησης. Απλά, δεν είναι απλά... Ευχαριστώ, από καρδιάς, Νικολέτα μου! Φιλάκια!
  • Fotini Samaritaki Kαλή δύναμη στον αγώνα σου.
  • Κατερίνα Δεστάπα Ευχαριστώ πολύ, Φωτεινή μου! Εσύ που ξέρεις περισσότερα, μαζί με κάποιους άλλους φίλους, ξέρεις κι ότι δεν τελείωσε, κι ότι δεν επικεντρώνεται στην απεξάρτηση απ' το τσιγάρο. Μ' αρέσει όμως που μιλάμε γι΄αυτό, γιατί δεν είναι εύκολο να "ξύσεις", τις άλλες μεγαλύτερες πληγές. Φιλιά και Καλημέρα!
  • Κατερίνα Δεστάπα Λοιπόν, παιδιά, επειδή μπήκα στο τρυπάκι να εξηγώ περί τσιγάρου... θα είμαι ειλικρινέστατη μαζί σας! Μετά απ΄την μεγάλη λαχτάρα που πήγα να πάθω χθες βράδυ, παραλίγο να τρέχω Νοσοκομείο για ειλεό (άλλη μια φορά την γλύτωσα με μια χημική δίαιτα), εν γνώση μου και χωρίς τύψεις, κάπνισα ένα τσιγάρο ολόκληρο γύρω στις 12, κι ένα μόλις, εις "υγείαν" είπα "των παιδιών που μου συμπαραστέκονται" και για να βοηθήσω το έντερο να ξεμπλοκάρει. 'Όταν το έχω μάθει να παίρνει μπρος με τσιγαράκι και καφέ, εδώ και μια 25ετία, δύσκολο να το προσαρμόσω σε μια άλλη σειρά, έτσι απότομα. Κατάλαβα πως το τσιγάρο, δεν σηκώνει μαχαίρι, όπως το αλκοόλ. Προκειμένου να περιπλέξω κι άλλο τον οργανισμό μου, όχι την νευρικότητα, (πάω για τρίτο 24ωρο), κατάλαβα στο ότι θα τα καταφέρω να ζήσω στο μέλλον χωρίς αυτό. Θέλουν όμως όλα, πρόγραμμα.$ τσιγάρα κάηκαν σε 50 ώρες. Τα 2, 5 ήταν αέρας, κίνηση μόνο στη συνήθεια και στην μυρουδιά και τ' άλλο 1 μιση ήταν μετά το έντερο. Θα τα καταφέρω, χωρίς να σας πρίζω. Υπάρχουν τόσα προβλήματα και θέματα στη γύρα. Δεν έχει νόημα. Αν ήταν όλα αλλιώς, τρίτη μέρα θα πήγαινε 5 πακέτο, μπορεί και έκτο, βάση άγχους, κ.λ.π. Φυσικά θα σας πω τι κατάφερα, στο μέλλον, κι αυτό για να γλυτώσω το φτύσιμο που μόνη μου ζήτησα. Όκευ; Σας ευχαριστώ, όσο δεν φαντάζεστε! καλημέρα σε όλους σας! (Φυσικά οι πλύσεις στόματος πήγαν σύννεφο, μην προλάβει και καταλάβει η ανοιχτή (φρεσκοραμμένη) πληγή!
  • Κατερίνα Δεστάπα 4 λέει εκεί που βγήκαν τα δολλάρια!
  • Κατερίνα Δεστάπα Κρατάω και παίζουν τα χείλη μου με το σβηστό μισό της "υγείας" σας, (! θα σηκώνει δυο τζούρες το πρωί με τον καφέ), κι όλα υπό έλεγχο! Να σας δω λίγο στη γύρα, μέχρι να ξεπροβοδίσω σε λίγο τον άντρα μου! Έφυγα για αρχική! Εδώ είναι ο τόπος τους εγκλήματος και το μυαλό πρέπει να σκέφτεται άλλα, για να μην κολλάει εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: