Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν φέγγει το Λυχνάρι...

Τον Μουσικό Κήπο - "Το Λυχνάρι" τον έμαθα μέσα απ' τον Νίκο Μεργιαλή, "παρακολουθώντας" τον στο φεισμπουκ.
(Γι' αυτή την "παρακολούθηση" θα γράψω άλλη στιγμή, γιατί η ζωή τρέχει και δεν μπορεί να περιμένει εμένα, πότε θα μπορέσω!)

Έτσι, με την "παρακολούθηση" έφτασα και στην "φωλιά"  της ποιότητας που πρόσφερε απλόχερα στην πόλη μας φέτος το καλοκαίρι ο Μουσικός Κήπος!

Κατάφερα να πάω μόνο τρεις φορές, λόγω της δουλειάς του άντρα μου (ξυπνάει κάθε μέρα 4:30).
Ήταν υπέρβαση για μας, εκτός αν πήγαινα μόνη μου, πράγμα που δεν συνηθίζω!

Εκεί ένιωσα απ' την πρώτη στιγμή πως βρισκόμουνα σε μια "ανοιχτή", παραθαλάσσια μπουάτ! Εποχή 2012 και μάλιστα στην πόλη μου!

...Πολλά ήθελα να γράψω, μα δεν προλαβαίνω!

Μόνο να "Συγχαρώ" τον Μουσικό Κήπο για τις επιλογές του που μας τις δείχνει με το Λυχνάρι του!
(Αχ! και πόσο αγαπάω τα λυχνάρια!)

Λοιπόν, στο ψητό:

Το Λυχνάρι το Σάββατο δείχνει πάρτυ και τι πάρτυ!

Πρέπει τουλάχιστον να ενημερωθείτε!

Γι' αυτό "έκλεψα" λίγο έτοιμο φως και σας το φέρνω:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ 22/09 ΤΟ CLOSING PARTY ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

από Μουσικός Κήπος, Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:45 μ.μ. ·

Το Σάββατο 22/09 η τελευταία παράσταση για το Μουσικό Κήπο – Λυχνάρι. Μέσα σε τρεισίμησι μήνες, από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτέμβρη, ο Μουσικός Κήπος φιλοξένησε 28 συγκροτήματα σε 46 μουσικές παραστάσεις – συναυλίες, πάντα με ελεύθερη είσοδο.

Σε ένα πανέμορφο χώρο περιτριγυρισμένο από πλούσια δέντρα, οι λάτρεις της καλής μουσικής και της χαλαρής διάθεσης για κουβέντα και ποτό βρήκαν αμέσως το στέκι τους.

Κάθε εβδομάδα το πρόγραμμα ήταν διαφορετικό και περιλάμβανε εμφανίσεις αξιόλογων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από το Βόλο και όχι μόνο…
Oι: Απόστολος Μόσιος, Φώτης Τάμπας, Στέφανος Κάκκος, Νίκος Παρθένης, Έρρικα Πατρικίου-Ηλ.Χατζόγλου-Μερ.Βλαχογιάννη, Red Wine Band, Ζαμάν, Καφέ Αμάν, Old Friends, Jazz & Blues times, Basdanis brothers, Jay Hookers, Άρτεμις Ζάννου, Άλικο Γράμμα, Jasm, Χρήστος Λιούρης, Άννα Κίτσου & Μαύρα Πρόβατα, Άγαρ, Χρ.Μαγγιώρης, Πας α tempo, Ίαμβος, Sabbia, Μουσικοί Ιχνηλάτες, Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Βασίλης Σπυρόπουλος & Serious Men Session (Σπυριδούλα), Στάθης Δρογώσης, Human Touch μας χάρισαν μοναδικές βραδιές..

Τα ακούσματα κινούνταν πάντα ανάμεσα στο ελαφρύ και έντεχνο τραγούδι, τη jazz και τα ορχηστρικά ethnic και classic κομμάτια, τα παραδοσιακά πολίτικα τραγούδια,  το ελληνικό και ξένο rock, την country και blues μουσική.

Όλο αυτό το διάστημα η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και ο Μουσικός Κήπος έγινε γρήγορα το μουσικό στέκι της περιοχής. Κάθε βράδυ όλος ο κήπος γινότανε μία παρέα, αφού όπως λέει και το γνωμικό του Goethe στον τοίχο του Κήπου… «Όπου ακούς να τραγουδούν πλησίασε μ’ εμπιστοσύνη. Οι κακοί δεν τραγουδούν»

Ο Μουσικός Κήπος ευχαριστεί όλους τους μουσικούς που έδωσαν πνοή στο χώρο και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας σε όλες τις μουσικές βραδιές και αγκαλιάσατε ένθερμα το όλο εγχείρημα.

Το Σάββατο 22/09 λοιπόν σας περιμένουμε στην τελευταία βραδιά του Μουσικού Κήπου για το καλοκαίρι, σε ένα μοναδικό closing party όπου θα παραβρεθούν συνολικά 15 από τα συγκροτήματα και καλλιτέχνες που έχουν φιλοξενηθεί στο χώρο.
Guest: Σταύρος Πλουμιστός
Η είσοδος όπως πάντα ελεύθερη. Έναρξη στις 22.00

…Η συνέχεια το χειμώνα στο ανακαινισμένο Λυχνάρι…

CLOSING PARTY ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΗΠΟ - ΣΑΒΒΑΤΟ 22/09/12


Εύχομαι ολόψυχα "ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!"
Κι επειδή είμαι "κλέφτρα" εκ γεννετείς και "περίεργη" συνάμα, κι επειδή "έκλεψα" και λόγια του Νίκου Μεργιαλή (που άλλη φορά θα σας πω το γιατί, δεν προλαβαίνω, κι επειδή δεν με λέει άδικα "βιαστούρα" η αγαπημένη μου αδελφή), θέλω να σας τα μαρτυρήσω εγκαίρως, εδώ!
Θα ήθελα πολύ να "κλέψω" λόγια πολλών καλλιτεχνών, ακόμα κι από κείνο το Λυχνάρι, μα τα "πόδια" μου δεν τρέχουν όσο θα ήθελα...
Νο, κότσια και χρόνος! Έχουν όμως οι άλλοι, έχετε εσείς, οπότε....
ΦΥΓΑΜΕ! Στον αέρα τα λόγια σου, Νίκο, κι άλλη στιγμή ο δικός μου ο πρόλογος!
Έτσι κι αλλιώς, λίγο νοιάζει τους άλλους για το ποιοί οι λόγοι που μ' έκαναν να σε "μελετήσω"!

Σ' ευχαριστώ για την ΤΙΜΗ να "μιλήσεις" μαζί μου!


Ελπίζω να μη μετανοιώσεις ποτέ γι' αυτό!

Υγ. Εδώ η Συνέντευξη του Νίκου Μεργιαλή!http://katerinadestapa.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4819.html




Δεν υπάρχουν σχόλια: