Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Διαλεχτή μάνα...

πηγή

«Διαλεχτή μάνα, Σοφία, Αγγελική αχ, να ‘σουν εδώ»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012, 12:36
Από τις 6 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2012 κάθε Σάββατο και Κυριακή, καθώς επίσης και το Σαββατοκύριακο 3 και 4/11, και η Ατρύμων Art θα παρουσιάζει στον χώρο τέχνης Ιδιόμελο τη θεατρική παράσταση «Διαλεχτή μάνα, Σοφία, Αγγελική αχ, να ‘σουν εδώ», με τον πρώτο και τον τελευταίο μονόλογο του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε ενιαία σύνθεση: «Αυτός και το παντελόνι του» (έργο του 1957) και «Οι δύσκολες νύχτες του κύριου Θωμά» (έργο του 2005).

Δύο άνδρες μονολογούν στις άκρες μιας πεντηκονταετίας. Συζητούν και συγκρούονται με τον εαυτό τους, συζητούν και συγκρούονται με πρόσωπα που απουσιάζουν σωματικά, αλλά είναι τόσο «παρόντα», που τους κάνουν να σπαράζουν και να παραληρούν.

Διαλεχτή, Μάνα, Σοφία, Αγγελική είναι τα ονόματα που παίρνει η Γυναίκα που τους νανούρισε και τους φρόντισε ως παιδιά, που τους σκίρτησε ερωτικά, που τους έκανε να πονέσουν, επειδή χώρισαν οι δρόμοι τους, είτε γιατί έτσι συμβαίνει στη ζωή είτε γιατί έτσι αποφασίζει το αδιανόητο, ο θάνατος.
Η αρχή και το τέλος της πεντηκονταετίας 1950-2000 οριοθετούν τη μετάβαση από τα μεταπολεμικά κουρέλια στο εκσυγχρονιστικό κουστούμι, την «εποχή της αμεριμνησίας». Ενώ η Ελλάδα έχει γίνει «αγνώριστη», ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, από τις πιο σπουδαίες πνευματικές προσωπικότητες αυτής της χώρας, ανασύρει ό,τι έχει περισωθεί στη συνείδηση των Νεοελλήνων από αυτήν τη σαρωτική «ανάπτυξη».

Παίζουν: Μανώλης Γιούργος,
Γιάννης Παπαθύμνιος.
Σκηνοθεσία, σκηνογραφική και μουσική επιμέλεια:
Μανώλης Γιούργος.
διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι, 200 μ. περίπου από το Σταθμό του ΗΣΑΠ.
κρατήσεις: 210 6817042
είσοδος: 10 ευρώ
ώρα έναρξης: 21.00
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012, 13:03

Δεν υπάρχουν σχόλια: