Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

gpnews1: Video 5.614 άτομα έσπασαν το ρεκόρ... Η Θεσσαλία (...

gpnews1: Video 5.614 άτομα έσπασαν το ρεκόρ... Η Θεσσαλία (...: Ο Βόλος σήμερα κατάφερε να χορέψει το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου... με 5.614 άτομα! Όλη η Θεσσαλία ήταν εκεί και χόρεψε για πέντε λεπ...

Εγώγραφο: ΕΥΓΕ ΒΟΛΕ! Μακάρι να είσαι τόσο ενωμένος και σε άλλα!

Video 5.614 άτομα έσπασαν το ρεκόρ... Η Θεσσαλία (βόλος) έσπασε το ρεκόρ για το μεγαλύτερο συρτάκι στο κοσμο!

Ο Βόλος σήμερα κατάφερε να χορέψει το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου... με 5.614 άτομα! Όλη η Θεσσαλία ήταν εκεί και χόρεψε για πέντε λεπτά στους ρυθμούς του Αλέξη Ζορμπά και κέρδισε μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου.

Ο χορός στήθηκε στην παραλία του Βόλου, μπροστά από μια επιτροπή του Γκίνες, καταφέρνοντας να σπάσει το ρεκόρ της Ρόδου, με 1650 συμμετέχοντες.

Επρόκειτο για ένα τεράστιο εγχείρημα για την πόλη του Βόλου και κατ’επέκταση για όλη τη Θεσσαλία, καθώς η πόλη μας έτυχε τεράστιας προβολής τόσο σε πανελλήνιο όσο και παγκόσμιο επίπεδο. Τα 5.614 άτομα, που μετά από εντατικές προσπάθειες κατάφεραν να σπάσουν το ήδη υπάρχον παγκόσμιο ρεκόρ, συγκίνησαν όλους τους παρευρισκόμενους, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες έχουν τεράστια δύναμη ψυχής και σε καμία περίπτωση δεν παραδίδουν τα όπλα παρά τη δύσκολη και πρωτοφανή περίοδο κρίσης που βιώνουμε.

Το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο που διοργάνωσε η ΕΚΠΟΛ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και των Δήμων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και την οργανωτική υποστήριξη του Les Hereondelle του Κώστα Λεβέντη.

Οι παρουσιαστές έσυραν "πρώτοι" τον χορό αφού έδωσε το σήμα για την έναρξη του ρεκόρ ο Σταύρος Πλουμιστός και η Ανθή Βούλγαρη.

Και οι δυο καταξιωμένοι παρουσιαστές με περγαμηνές στο βιογραφικό τους διασφάλισαν την ζωντάνια και την αξιοπρέπεια του ενχειρήματος.

Ο μεν Σταύρος παρουσιαστής - δημοσιογράφος εδώ και πολλά χρόνια με πολλές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, Διευθυντής του δικτύου ΜΜΕ Η!Η αλλά και συνεργασίες με πανελλαδικά κανάλια (ALPHA-ΑΝΤ1-MEGA-κτλ), η δε Ανθή ήταν συμπαρουσιάστρια των Καραμέρου-Χαριτάτου στο πρωινό ΑΝΤ1, εργάζεται στην εφημερίδα ESPRESO και κάνει εκπομπές στον Flash στην Αθήνα. Και οι δυο παρουσιαστές να θυμίσουμε ότι είχαν την εντοπιότητα όπως άλλωστε θα έπρεπε.

Το εγχείρημα καλύφθηκε σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση του ASTRA TV για όλη την Θεσσαλία, στο δελτίο της ΕΡΤ ενώ παράλληλα την είδηση μετέδωσαν διεθνή (BBC & CNN) μέσω δορυφόρου. Παράλληλα δημοσιογράφοι από διάφορα ΜΜΕ του κόσμου θα παρακολουθήσαν την εκδήλωση με ότι αυτό σημαίνει για την προβολή της Μαγνησίας.

Ο χώρος της παραλίας ήταν περιφραγμένος και οι χορευτές βρίσκονταν προς την πλευρά της θάλασσας. Η Αργώ μια ώρα πριν την εκδήλωση βρίσκονταν εν πλω, ενώ στα πλάνα που προβλήθηκαν δορυφορικά, υπήρχαν και άλλα αξιοθέατα της Θεσσαλίας όπως τα Μετέωρα, η λίμνη Πλαστήρα, οι Σποράδες και διάφορα άλλα μνημεία.

Ο χορός συρτάκι είχε διάρκεια 5 λεπτά και ένα δευτερόλεπτο και κατοχυρώθηκε από την εκπρόσωπο των ρεκόρ GUINNES κ. Clairy Burgess. Μετά το ρεκόρ η παραλία του Βόλου κατακλύστηκε κυριολεκτικά (σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από 8.000 άτομα)και συνέχισε το "πάρτι" με μουσική από τον Στέλιο Μουτζούρη.

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν προσωπικά βεβαιώσεις συμμετοχής στο ρεκόρ Guiness, ενώ οι αθλητικοί, πολιτιστικοί και χορευτικοί σύλλογοι θα τιμηθούν από την Περιφέρεια για τη συμβολή τους στην εκδήλωση και την επιτυχία της κατάκτησης του παγκόσμιου ρεκόρ.

Τέλος σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΚΠΟΛ μέχρι τώρα υποστηρικτές του event ει ναι: Ελληνική ζυθοποιία Μύθος, τα καφέ Haagen Dazs, Pleasures, Drops και Pale τα καταστήματα Μπαλόνι Μπαλόνι, Sephora και Public, τις πιτσαρίες Casa di pizza, Toronto και Evelin, τα ξενοδοχεία Χenia, Park, Volos Palace, Κυψέλη και Φίλιππος, τα κρασιά Δήμητρα και Αποστολάκη, την ΕΨΑ, ποτοεμπορική Βελεστίνου, τα νερά Δίρφυς και πηγή Ολύμπου, το οβελιστήριο «ο χοντρός» και το ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

δείτε το video εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: