Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Του Ταχυδρόμου


5.614 χορευτές στο μεγαλύτερο συρτάκι…
2012-09-01 - 01:08:31
Ο Βόλος στα ρεκόρ Γκίνες…
Ο Βόλος έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και από χθες το βράδυ μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες…
Το μεγαλύτερο συρτάκι με 5.614 χορευτές που καταχειροκροτήθηκαν στην Παραλία του Βόλου, απέκτησε πλέον βολιώτικη ταυτότητα, αν και τα εύσημα ανήκουν σε όλη τη Θεσσαλία καθώς πολλοί χορευτές έφτασαν από Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα για να συνδράμουν ώστε να κερδηθεί το «στοίχημα» που είχαν θέσει οι διοργανωτές που ήταν η ΕΚΠΟΛ της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και ο Δήμος Βόλου.
Μικροί και μεγάλοι για πέντε λεπτά… χόρεψαν κάτω από τον βολιώτικο ουρανό υπό τους ήχους του Ζορμπά και καταχειροκροτήθηκαν από 10.000 περίπου Βολιώτες και επισκέπτες που κατέκλυσαν από πολύ νωρίς την Παραλία του Βόλου για να εμψυχώσουν και να χειροκροτήσουν τους χορευτές.
Η επιβεβαίωση του ρεκόρ… γιορτάστηκε με ξέφρενους πανηγυρισμούς και βεγγαλικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την όλη προσπάθεια βοήθησαν πολλοί καλλιτέχνες αλλά και η Εθνική Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης που χόρεψε επίσης συρτάκι…
Από νωρίς χθες το απόγευμα στην Παραλία του Βόλου είχε στηθεί ένα ατέλειωτο πανηγύρι…
Η ανθρώπινη αλυσίδα των χορευτών ξεκινούσε από το χώρο μπροστά από την Αργώ στην οδό Αργοναυτών και έφτανε μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο. Χορευτές, ομαδάρχες, εθελοντές περίμεναν το σήμα… των διοργανωτών για να ξεκινήσει η επίσημη πρόβα… πριν την επίσημη εμφάνιση και το χορό.
Στην εξέδρα που είχε στηθεί στο Ηρώο μπροστά από το κτήριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι κριτές της επιτροπής Γκίνες αλλά και οι διοργανωτές όπως επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου που εμψύχωναν τους χορευτές.
Στις 8.50 μ.μ. δόθηκε το σήμα για την τελευταία πρόβα για να καταγραφούν οι όποιες ελλείψεις και διορθώσεις έπρεπε να γίνουν... αφού τα πάντα κρίνονταν στο συντονισμό των χορευτών και στο τελικό αποτέλεσμα, εκτός φυσικά από τον αριθμό των συμμετεχόντων όπου το στοίχημα φάνηκε από νωρίς ότι είχε κερδηθεί… κατά κράτος… από την προηγούμενη πόλη που κρατούσε το ρεκόρ τη Ρόδα με 1.650 συμμετέχοντες.
Στις 9.20 μ.μ. από τα μεγάφωνα δόθηκε το τελικό σήμα… και ο χορός άρχιζε… Πέντε λεπτά αργότερα, το πλήθος αλλά και οι χορευτές ξεσπούσαν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, ενώ δεκάδες βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα. Η τελική ανακοίνωση δικαίωσε διοργανωτές και χορευτές. Ο Βόλος από χθες… κρατά το ρεκόρ Γκίνες στο μεγαλύτερο συρτάκι. 5614 χορευτές.
Με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας χαιρέτησαν διά μικροφώνου το πλήθος και τους «νικητές» και υπογράμμισαν ότι θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες που θα προβάλλουν το Βόλο αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία και θα στείλουν παντού το μήνυμα ότι «όταν θέλουμε, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
ΦΩΤΟ - ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: